– Det er helt fantastisk å ha blitt valgt, sier Bentås.

Onsdag kveld ble det valgt ny leder for Samfundet. Etter en intens utspørring, vant Øyvind Bentås til slutt avstemningen.

– Jeg fikk mange stemmer, og det føles godt å ha det i ryggen når jeg begynner i vervet mitt, sier Bentås til adressa.no like etter valget, og legger til at han føler seg litt euforisk akkurat nå.

Mer utadvendt

Hans fanesak før valget var å gjøre Samfundet mer utadvendt.

– Jeg vil jobbe for at Samfundet skal bli mer synlig i Trondheim. Det er et faktum at Samfundet har en svakhet med at huset er svært tilknyttet NTNU-studentene.

Huset skal være et samlingspunkt for alle studenter i Trondheim, sier den påtroppende Samfundet-lederen.

Gode spørsmål

Øyvind Bentås, Julius Maske og Kim Hovden stilte på ledervalget. De tre kandidatene gjennomførte en intens utspørring i Storsalen, og Bentås synes medlemmene av Samfundet stilte spennende spørsmål.

– Det var en prøvelse å stå foran Storsalen, men de var snille med oss. Jeg synes det var mange gode spørsmål og det ga en fin flyt i svarene, forteller Bentås.

Byggingeniørstudenten tiltrer i stillingen 17. mai, og skal frem til nasjonaldagen ha grundig opplæring i hvordan man jobber i vervet.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som leder, og gleder meg til opplæringsukene. Dessuten håper jeg å få med meg et godt styre. Nå ser jeg virkelig frem til 17. mai, sier Bentås.