Alle seks skal møte i såkalte tilståelsessaker i Sør-Trøndelag tingrett. Fem av sakene kommer opp mandag neste uke. Den siste saken ble sendt til tingretten for beramming torsdag.

I tingretten skal de seks personene, som er i alderen 17 til 23 år, møte for å ha skaffet seg og brukt de falske tusenlappene som var i omløp i Trondheim like før jul i fjor.

- Alle er siktet for befatning av de falske pengene, så er det litt forskjellig hvor mange sedler den enkelte har vært i befatning av. Alle er også siktet for å ha benyttet de falske sedlene i forretninger, som vil si bedrageri, sier politiadvokat Karin Hvidsten Roven ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kjøpte billige varer

De falske tusenlappene skal ha blitt skaffet til veie på et kryptomarked på det mørke nettet. Der skal det ha blitt kjøpt flere pakker med fem tusenlapper, hvor hver pakke skal ha kostet omtrent 1200 kroner, har politiet opplyst tidligere.

- Flertallet av de som er siktet skal ikke ha hatt eller brukt mange sedler. Det er én av dem som har vært i befatning av mange sedler, sier Hvidsten Roven.

Politiet har tidligere beskrevet at de siktede skal ha brukt de falske tusenlappene til å kjøpe billige varer, slik at de har fått tilbake mye penger i veksel.

Ett av eksemplene er at én av de siktede skal ha kjøpt gløgg til 15 kroner med en falsk tusenlapp.

LES DOKUMENTAREN: Slik selges narkotika på «det mørke nettet»

- Alder har betydning

Hvidsten Roven ønsker ikke å si mye om sakene før de kommer opp for tingretten.

- Det er snakk om unge lovbrytere, og alder har betydning for påstanden vi vil legge ned i sakene, sier politiadvokaten.

Ingen av de siktede er kjent for politiet for å ha stått bak lignende saker tidligere.

Tre av de siktede har fått oppnevnt forsvarere i forbindelse med rettsakene.

Det har ikke lyktes adressa.no å komme i kontakt med forsvarerne.