– Skolen ser veldig fin ut. Og så er den så stor! smiler elevene Suada Sadiki og Tonje Celine Strand.

De går siste året på helsesekretær, og får fire måneder på ny skole før de blir rødruss.

- Vi har gledet oss lenge til å begynne her. Det har vært så trangt på Gerhard Schøning. Vi har ikke hatt et eget klasserom en gang, sier elevene.

Hektisk

Torsdag var første skoledag etter vinterferien for 770 elever ved Thora Storm videregående. De fikk noen ekstra studiedager for at skolen skulle bli klar, og lærerne rekke å flytte inn på Kalvskinnet.

- Det har vært veldig hektisk. Møblene til kantinen kom i natt. Fortsatt mangler vi en del møbler, og uteområdet blir ikke ferdig før til våren. Men det meste er klart, smiler Anne Karin Sveinall, rektor ved skolen.

Les også: Snart ligger Adolf Øiens skole i grus

Torsdag ønsket hun samtlige elever og ansatte velkommen til den nye skolen.

Rolig hjørne

- Endelig er vi på plass i nytt skoleanlegg. Utformingen og beliggenheten overgår forventningene til de aller fleste av oss. Med slike fysiske omgivelser, kan vi ikke klage på skoleanlegget, sa hun.

Hun var selv rektor ved Adolf Øiens skole da fylkespolitikerne gjorde det omstridte vedtaket om å slå sammen Adolf Øien og Gerhard Schøning. Nå mener hun dette var et fornuftig grep, og tror skolen er kommet styrket ut av det. Samtidig er hun veldig glad for å være tilbake på Kalvskinnet.

- Dette er et rolig hjørne av byen. Vi får en fantastisk beliggenhet, og et spennende med naboskap med Nidarø, sykehuset og HiST, sier hun.

Les også: Prisen økte med 45 millioner

Under velkomsten inviterte hun elevene til allsang:

- Jeg skal ta plass ved flygelet, og dere kan være med på en hyllest for naboen som renner forbi, sa hun før hun dro i gang Nidelven.

- Vakker

A-blokka fra gamle Adolf Øien står fortsatt igjen på Kalvskinnet, men den karakteristiske murbygningen har fått helt nytt innhold. Bygget på 2300 er totalrenovert, og bare trappeoppgangene er tatt vare på. Fra blokka går det bruer over til nybygget på 8350 kvadratmeter. Nybygget består av i alt fem etasjer - to under jorda og tre over.

Les også: Adolf Øien og Gerhard Schøning forsvinner som skolenavn

Helt nederst ligger to store gymsaler og et godt utrustet treningsrom. Amfiet går fra første etasje og ned under jorda, og med en åpen løsning helt til topps, kan elever henge over gelenderet i tredje etasje for å få med seg hva som skjer. Skolen har også flere auditorium, spesialrom og kantine. Skolen er bygd for totalt 850 elever.

– Det beste med skolen er at den er så kompakt og oversiktlig. Og så er den så vakker, sier Sveinall.

Storm-russ

Lederne i elevrådet er enige:

- Skolen er blitt kjempefin. Det er 100 prosent godkjent, sier Ingvild Stautland.

- Det har vært veldig trangt på Gerhard Schøning, så det blir bra å komme hit. Nå får vi også faste klasserom, og slipper å gå rundt med sekken hele tiden, sier Einer Herrem. De er begge avgangselever i år.

- Til våren blir vi stolte Thora Storm-russ, smiler Herrem.

Det er Hus Arkitekter som har tegnet skolen, mens Reinertsen har vært hovedentreprenør for nybygget.