En 22 år gammel kvinne gikk på en gangsti mellom Weidemanns vei og Sigurd Bergs allé mellom klokken tre og halv fire natt til søndag, da en mann som gikk bak henne tok tak i henne og la henne i bakken.

I tjueårene med hettegenser

– Kvinnen har oppfattet dette som et forsøk på voldtekt og vi har interesse av å finne flere vitner til hendelsen, sier overbetjent Wenche Johnsen, krimvaktleder ved Sentrum politistasjon.

Mannen beskrives som ca 170-175 cm høy med slank/naturlig kroppsbygning. Han kan være mellom 25-30 år og hadde rødlig eller brunt hår.

– Kvinnen beskriver at han ser norsk ut. Han hadde hettegenser i collegestoff, som var tredd over hodet. Kvinnen beskriver han som mørkkledd, sier Johnsen.

Angrep henne bakfra

Gjerningsmannen skal ha gått et stykke bak henne, men økt farten og tatt igjen kvinnen. Hun ble grepet tak i bakfra og lagt i bakken.

– Kvinnen forteller at hun lå på bakken og gjorde motstand ved å hyle og rope. Hun fikk også inn et spark i kroppen til gjerningsmannen. Tilslutt skal han ha stukket av i retning Weidemannsveien.

Politiet har gjort undersøkelser hele søndagen.

– Vi gjorde søk med hund rett etter at kvinnen kontaktet politiet. I hele dag har vi etterforsket saken og avhørt vitner. Vi ønsker å komme i kontakt med flere vitner som kan ha sett eller hørt noe i området i tidsrommet mellom klokken 3 og 3.30.