Restauranter har som regel et bookingsystem som gir dem oversikt over hvilke bord som er reservert til bestemte kunder. Vertshuset Tavern og Café Bagle, som ligger i tilknytning til Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, har de siste dagene hatt bookinginformasjonen liggende ute på nett.

- Skremmende

Her har hvem som helst kunne gått inn i systemet og lest navn, telefonnummer og tidspunkt for reserverte bord.

En adressa.no-leser forteller at det var helt tilfeldig at vedkommende kom over bookinginformasjonen. Tipseren forteller at man i enkelte tilfeller kunne klikke seg inn på en reservasjon, og se hva kundene hadde forhåndsbestilt av mat.

- Som kunde hadde jeg ikke satt pris på at slik informasjon lå åpent om meg for å si det mildt. Og jeg synes det er skremmende at slikt kan forekomme, sier tipseren til adressa.no.

- En glipp

Stig Pedersen, driftsansvarlig ved Tavern og Café Bagle var ikke klar over at bookingsystemet deres ligger offentlig tilgjengelig på nett.

- Det må være noe riv ruskende galt her. Sånn skal det selvsagt ikke være. Dette er en glipp dessverre, sier han.

Han forteller at de for halvannet år siden opplevde noe lignende, men at det ble raskt ordnet opp i.

- Bookingsystemet skal være passordbeskyttet. Nøkkelpersoner sitter nå og jobber med systemet. Vi må bare beklage det inntrufne, sier han.

Bookingsystemet skal være passordbeskyttet, ifølge driftsansvarlig Stig Pedersen. Han forteller at de sitter og jobber med å få lukket systemet for utenforstående. Foto: skjermdump