- Sølvet har jeg arvet fra bestemor og det betyr mye for meg, sier Ida Sæter (23).

Bunadssølvet til Nordmørsbunaden lå på politistasjonen i Trondheim i seks måneder uten at Sæter visste om dette. Onsdag 4. februar ble arvegodset solgt på politiets auksjon på Klett. Nå ønsker Sæter å komme i kontakt med kjøperen.

SE OGSÅ: Solgte bunad på auksjon

Enorm respons

Sæter delte et innlegg på Facebook-siden «auksjoner på klett» og responsen har vært enorm. Innlegget har blitt delt nesten 800 ganger.

- Jeg ble helt overrasket over at venninna mi delte innlegget, så at det er utrolig bra at så mange har delt det nå, sier Sæter.

Viktig å få sølvet tilbake

Bunadssølvet mistet hun under en reise fra Trondheim til Sunndalsøra i fjor. Seks måneder senere, under flytting, oppdaget hun at sølvet var borte.

- Jeg ble utrolig lei meg da jeg oppdaget at sølvet var borte. Jeg tror rett og slett at vi har glemt å pakke det i bilen da vi reiste, sier Sæter.

Dersom Sæter ikke får tak i personen som kjøpte sølvet under auksjonen, må hun ut med 11000 kroner for nytt, i tillegg til veske, sko og belte. Beltet er gravert med en «I» for Ida og konfirmasjonsdatoen.

- Det er litt kjedelig siden det har ligget på politistasjonen så lenge. Men nå har skaden skjedd, og det eneste som er viktig for meg er å få det tilbake.

- Fryktelig kjedelig situasjon

Politiet holder hittegodsauksjoner to ganger i året. For at hittegods kan bli solgt, må det ligge på politistasjonen i tre måneder.

- Dette er en fryktelig kjedelig situasjon å havne i. Vi oppfordrer folk til å ta kontakt så fort de oppdager at de har mistet noe, sier seksjonsleder Siw Hind i forvaltningsavdelingen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ida mistet arvesølvet sitt til over 11.000 kroner. Foto: Privat