Klokka 17.30 i kveld meldte Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter at det hadde oppstått en brann ombord i ferja som går mellom Flakk og Rørvik.

- Brannen oppsto i en lastebil da ferja var på vei fra Rørvik til Flakk, sier Karstein Holm, som er operativ leder hos ferjeselskapet Fjord1.

Mannskapet ombord på Korsfjord fikk slukket brannen, og etter omstendighetene har det gått greit for seg.

- Ferja er nå på land og må stå over noen turer. Dette fordi lastebilen må av ferja og det må ryddes ombord, sier Holm.

Mye røyk

Kapteinen iverksatte umiddelbart slukking, og passasjerene ble bedt om å gå inn i salongen.

- Det var et rutinert mannskap som raskt fikk slukket. Det var mye røyk da de var midt på fjorden, men ingen av passasjerene ble skadd, sier innsatsleder Lars Berget til adressa.no.

Ifølge Berget var det sju eller åtte kjøretøy om bord. Lastebilen som brant tilhører Bring, og ble i 18.15-tiden tauet bort.

- Sjåføren holdt på med lasten bak i bilen, og var ikke i nærheten av flammene. Noen fra mannskapet fikk i seg litt røyk, og de er blitt sjekket av helsepersonell, sier Berget.

Gjorde klar brannbåt

Nødetater rykket ut til ferja, og like før klokka 18.00 kunne politiet melde at brannen er slukket og at det ikke er meldt om personskader.

Innsatsleder sier at de vurderte verre scenarier enn det de møtte på ferga.

- Vi tenkte oss et scenario der ferga måtte evakueres, og gjorde klar brannbåt og luftambulanse. Vi tok høyde for at vi måtte få folk i båt, men med sju-åtte biler på ferga var det god plass å trekkke seg unna flammene. I tillegg var det ikke fare for spredning.

Politiet har opprettet sak, og jobber med å finne årsaken til brannen. Innsatsleder Berget sier han må snakke med operasjonsleder om hvorvidt Arbeidstilsynet skal kontaktes.

To ferjer

Ifølge skipsfører Svein Erik Aksetøy vil ferga være i rute igjen klokken 20.30.

- Vi må spyle dekk før den er i rute igjen.

I påvente av at ferja Korsfjord igjen kan gå i normal trafikkk er ferjene Tresfjord og Glutra satt inn på strekningen. Ferjetrafikken går dermed mellom Flakk og Rørvik med kun to ferger for øyeblikket.

Brannen oppsto i en lastebil på ferga som var på vei fra Rørvik til Flakk. Foto: Adressa.no-tipser
Mannskapet ombord på Korsfjord fikk slukket brannen. Foto: Adressa.no-tipser