Tor Olav Mørseth (hvit skjorte), som kommer fra stillingen som produktdirektør i Bergens Tidende, blir ny sjefredaktør i Adresseavisen. Han overtar etter Arne Blix (t.v.). Til høyre, nyhetsredaktør Erlend Hansen Juvik. Foto: Vegard Eggen

I en pressemelding opplyser Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media og styreleder i Adresseavisen, at Tor Olav Mørseth (34) blir ny sjefredaktør i Adresseavisen.

- Jeg gleder meg stort til å flytte hjem og ta fatt på oppgaven med å lede landets eldste mediehus inn i fremtiden. Adresseavisens redaksjon har over tid vist at den kan levere godt innhold, og jeg er stolt over å få muligheten til å bygge videre på det, sier Mørseth i pressemeldingen.

I pressemeldingen gir han uttrykk for at mediebransjen er midt oppe i endringer som skjer i høyt tempo.

- Det er krevende for alle oss som jobber der, men heldigvis er god journalistikk kjernen også i en digital medieverden. Med det gode utgangspunktet Adressa har, er jeg overbevist om at vi vil lykkes også i årene fremover, sier den nye sjefredaktøren, som vil tiltre stillingen senest i begynnelsen av august.

Lang ledererfaring

Mørseth er født og oppvokst fra Stjørdal i Nord-Trøndelag og har siden 2001 jobbet i Bergens Tidende. I BT har han vært økonomijournalist, nyhetsleder for kulturredaksjonen og nyhetsredaksjonen, nyhetsredaktør, utviklingsredaktør og digitalsjef. Han er nå produktdirektør i avisa.

34-åringen startet sin journalistiske karriere som 14-åring i Stjørdalens Blad. Han jobbet også i ung alder for Forsvarets Forum.

Mørseth har en økonomiutdannelse fra Norges Handelshøyskole og Copenhagen Business School. I tillegg har han studier i kinesisk språk og samfunn, og sammenlignende politikk fra Universitetene i Oslo og Bergen.

Fra 2003 til 2005 var Mørseth engelsklærer ved en høyskole tilknyttet Nanchang-universitetet i Kina. Han er utnevnt til gjesteprofessor ved høyskolen.

- Svært dyktig redaktør

Mørseth vil bli den yngste sjefredaktøren i Adresseavisen i moderne tid. Men den aller yngste var Martinus Nissen som ble sjefredaktør i en alder av 24 år da han grunnla avisen i 1767.

Styreleder Per Axel Koch i Adresseavisen karakteriserer Tor Olav Mørseth som en svært dyktig redaktør, som til tross for sin unge alder har betydelig erfaring.

- Han har hatt viktige lederstillinger i Bergens Tidendes redaksjon og har svært god kunnskap om det nye digitale mediemarkedet. Jeg har stor tro på at Tor Olav med sin redaksjonelle kompetanse og digitale forståelse vil bidra til at mediehuset Adresseavisen får en enda sterkere posisjon i årene som kommer, sier Koch i pressemeldingen.