Ledelsen informerer beboerne på studentbyene i en mail om at det har blitt oppdaget to tilfeller av veggdyr i løpet av det siste året. Avdelingsleder ved Voll studentby mener dette kan skyldes at studentene reiser mer.

- Veggedyr er et stort problem i store byer som London og New York. Øst-Europa generelt er også et risikoområde. Veggedyrene kan bli med hjem sier Gry Schønberg Brenne, avdelingsleder ved Voll studentby, til studentavisa Under Dusken.

Kostbar prosess

Det vil bli kostbart å fjerne veggedyrene for studentbyen. Prosessen med å fjerne veggedyrene vil bli omfattende da den krever både frysing av inventar, fuging av fliser og kjemisk behandling.

- Vi har gått til innkjøp av en stor fryser som skal være tilgjengelig for alle våre leietakere. Vår oppfordring til alle beboere er å fryse ned kofferten sin i noen dager når de kommer hjem fra reise, sier Brenne.

Det er usikkert hvor store de økonomiske utgiftene blir. Brenne forteller at prosessen kan koste mellom 15 – 30 000.

Problem på flere studentboliger

Voll studentby er ikke alene om dette problemet. Jan Håkon Bekkavik, driftsleder i SiT Bolig sier at veggdyr ikke er et ukjent problem på Sit sine boliger.

- Veggedyr er ikke en sjelden sak i våre boliger. Vi har etablert gode rutiner for bekjempelse av skadedyr, så vi ser ikke på det som et stort problem. Veggedyr er såpass vanlig at vi ikke anser det som studentenes skyld dersom de blir med hjem i kofferten, sier han.

Driftslederen opplyser at SiT dekker alle kostnader som følge av skadedyrbekjempelse. Den eneste egenandelen som har blitt vurdert fra deres side er dersom man ikke varsler om skadedyr i egen hybel.

- Det er svært viktig å samarbeide med studentene for å unngå spredning av skadedyr. Vi legger vekt på at det må varsles så fort man mistenker at boligen har veggedyr, sier Bekkavik.