Russiske etterforskere kaller hendelsen et terrorangrep, og kilder sier til nyhetsbyrået Interfax at eksplosjonen på Domodedovo-flyplassen ble forårsaket av en selvmordsbomber.

– Brannskadde mennesker løper rundt. De bærer kjøttstykker på bårer, sier et øyenvitne ved navn Andrej.

– Noe forferdelig skjer her. Flere titalls mennesker blir fraktet ut på bårer, på bagasjetraller, sier han til radiostasjonen City FM.

Andre forteller at det er umulig å skille levende fra døde, og at folk er dekket av blod.

Politiet opplyser at eksplosjonen skjedde ved restauranten O2, melder nettstedet lifenews.ru. Myndighetene bekrefter videre at eksplosjonen skjedde ved bagasjeutleveringen ved flyplassens internasjonale ankomstterminal.

Røykfylt

Ifølge øyenvitner er inngangen til terminalen stengt, og det kommer røyk fra området. Mennesker skal ha løpt ut av flyplassens nødutganger etter eksplosjonen.

Alle internasjonale flyginger fra flyplassen ble innstilt etter hendelsen, og heller ikke landinger ble tillatt umiddelbart etter eksplosjonen, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Myndighetene i Moskva skjerpet mandag sikkerheten på både flyplasser, byens metrolinjer og andre steder med store folkeansamlinger.

Eksplosjonen skjedde mandag ettermiddag samtidig som Maria Amelie var på vei mot en annen flyplass i Moskva.

Ingen SAS-fly

SAS bruker ikke Domodedovo-flyplassen. Det gjør heller ikke Finnair.

Russland, også hovedstaden Moskva, har en rekke ganger de siste årene blitt rammet av terrorangrep. Så sent som i mars i fjor ble minst 38 mennesker drept og flere titalls såret i et dobbelt angrep mot to T-banetog i sentrum av byen. Angrepet ble utført av to kvinnelige selvmordsbombere fra Dagestan i Nord-Kaukasus.

Tsjetsjenske islamister fra Nord-Kaukasus er også anklaget for å stå bak flere av terrorangrepene som de siste årene har rammet Russland. (©NTB)

Ingen nordmenn rammet

- Vi har ikke fått noen indikasjoner eller meldinger som tyder på at nordmenn skal være rammet av eksplosjonen, sier pressevakt Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til adressa.no.

Eksplosjonen skjedde mandag ettermiddag samtidig som Maria Amelie var på vei mot en annen flyplass i Moskva.

Travleste flyplassen

Myndighetene i Moskva skjerpet sikkerheten på både flyplasser og byens metrolinjer etter angrepet.

Domodedovo-flyplassen ligger 40 km sørøst for Moskva, og er den travleste flyplassen i Russland med over 22 millioner flypassasjerer i 2009.

En av de skadde fraktes ut i ventende ambulanser. Foto: Ivan Sekretarev