Nestleder i Frp, Per Sandberg, er fornøyd, og mener avgjørelsen er et tegn på at den politiske endringen begynner å virke.

- Dette er en gladmelding til alle barn og unge i Trondheim. Vi har vurdert innsigelsene, men har valgt å støtte kommunen i denne saken, sier Sanner til adressa.no.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner sier han har fulgt debatten om vinterparken gjennom Adresseavisen, og er godt kjent med at dette har vært en sak som har skapt stor debatt og bredt engasjement på begge sider.

- Vi vurderer alltid alle sider ved en slik sak, men jeg føler det har vært riktig å si ja til disse planene. I vurderingene har vi lagt stort vekt på Trondheim kommunes ønske om å skape et tilbud for friluftsliv nært byen. Jeg er sikker på at dette tilbudet som nå skal etableres kommer til å bli godt mottatt blant barn og unge i Trondheim, sier Sanner.

Fylkesmannen overprøvd

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og Klæbu kommune hadde innsigelse til planen. Fylkesmannen mente skianlegget ville påvirke deler av marka, og at anlegget var i strid mednasjonal politikk for biologisk mangfold, vassdragsforvaltning og friluftsliv. Klæbu kommune mente at skianlegget vil få konsekvensene for drift og utvikling av Vassfjellet skisenter AS, som ligger i kommunen.

Det bør bli ro

Nå har altså departementet konkludert. Jan Tore Sanner sier han forventer at det nå blir ro rundt dette spørsmålet.

- Debatten bør roe seg nå. Jeg har lagt vekt på kommunens vurdering, og mener anlegget vil bidra til å øke rekrutteringen til ulike aktiviteter. En vinterpark som aktiviserer folk er også viktig i et folkehelseperspektiv. Kommunen har gjort enkelte tilpasninger på prosjektet, blant annet på sykkelparken og omgjøring av heisanlegget til trekk-krokheis fremfor stolheis. Kommunen har vist kompromissvilje, og funnet gode løsninger underveis, sier statsråden.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet mener kommunen ser en god kobling mellom det nye skianlegget og den eksisterende Skistua. Det eksisterende skianlegget i Vintervasskleiva vil bli avviklet som skianlegg, og området skal føres tilbake til naturområde.

Fornøyd Sandberg

På Stortinget er nestleder i Frp, Per Sandberg, strålende fornøyd. Han fastslår at den varslede poltikkendringen fra de blå begynner å virke:

–Lokaldemokratiet vinner med FrP og Høyre i Regjering. Nå får kommunene medhold i nesten samtlige saker hvor det kommer innsigelser, i motsetning til under de rød grønne, sier nestleder i Frp, Per Sandberg til adressa.no