- Rita du lyg, Rita du lyg!, gjallet det utenfor rådhuset den 24. mars i 2010 i protest mot bomringen som åpnet uka etter, 31. mars.

Om lag 200 trøndere demonstrerte sin forakt mot bomringen for fem år siden. Bomringmotstandere i alle aldre hadde møtt opp. De stilte med hjemmelagde plakater og slagord. Blant demonstrantene var det mange fra Malvik og andre randkommuner til Trondheim.

Les også: Tutekonsert mot bomringen i Trondheim

- Skjevfordeling

Arnt Inge Glowacki fra Hommelvik var en av initiativtakerene til demonstrasjonen den gangen. Fem år etter er han ikke like engasjert i saken, men skulle gjerne ha sett at bomringen ble tatt ned.

- Jeg synes fortsatt ikke noe om den, i hvertfall ikke nå når jeg pendler inn til byen. Det er pendlerene som får svi mest. Det er klart at de har fått til mye bra med Miljøpakken, men det er en skjevfordeling når det gjelder hvem som betaler, sier Glowacki.

Han skulle ønske at deler av pengene som kommer inn til Miljøpakken også blir brukt på kommunene rundt.

- De som bor i Trondheim slipper billig unna. Vi betaler mer enn dem, og det føles urettferdig, sier han.

Men fem år med bombetaling har dempet irritasjonen, og han går ikke med noen planer om å arrangere flere demonstrasjoner.

- Bomringen er vel kommet for å bli. Og det er jo slik at vi nordmenn røper høyt til å begynne med, og så stilner det etter hvert. Så politikerne trykker det de vil nedover hodene våre uansett, ler han.

- Pinlig demonstrasjon

Rundt ti av bomring-demonstrantene i 2010, ingen av dem tilknyttet Glowacki, tok seg også opp på galleriet i bystyresalen og ropte slagord mot Rita Ottervik i protest mot bomringen.

Ordføreren responderte med å irettesette demonstrantene.

– Vi har hatt barn som tilhørere. De klarte å oppføre seg, men ikke dere, sa Ottervik.

Slagordene mot ordfører Rita Ottervik har sin historikk fra da hun uttalte seg i Adresseavisen 13. august 2007: «Ap stemte mot rushtidsavgift da transportplanen ble behandlet i juni. Det vil si at vi ikke akter å sette opp en ny bomring rundt Trondheim i løpet av de neste fire årene.»

Bystyremedlem Erling Moe (V) hadde samme kveld følgende sms-kommentar på demonstrasjonen overfor adressa.no:

«En pinlig demonstrasjon med et dårlig eksempel for deltakende barn og unge i hvordan demokratiet fungerer. Barnslig, og svekker saken deres. De snudde ryggen til bystyret og ropte til ordføreren.»