Den 29 år gamle lingvistikk-professoren ved NTNU, Terje Lohndal, er tatt opp som medlem i Det Norske Videnskaps-Akademi, skriver Gemini.no.

- Det er hyggelig at arbeidet mitt blir anerkjent. Det er et fint tegn på at man har lyktes med den forskningen man er opptatt av, sier Terje Lohndal.

Fikk brev i posten

Han forteller at han helt uten forhåndsvarsel fikk brev i posten om at han var tatt opp.

- Det var bare en konvolutt med logoen til Videnskapsakademiet. Jeg visste naturlig nok ikke hva det var, men regnet ikke med at jeg var tatt opp som medlem.

- Hvordan reagerte du?

Fikk hakeslepp

- Jeg fikk hakeslepp. Normalt er folk langt opp i årene når de blir tatt opp som medlem.

Les også: Trondheimsforsker gir råd til regjeringen

Medlemskapet betyr at han kan gå på møter og arrangement som akademiet arrangerer. I akademiet kommer han til å møte seniorer fra flere fagfelt.

- For meg betyr det at jeg deltar i en forsamling der det er mulig å snakke om forskningspolitikk og tverrfaglige tema.

Les også: – Piff opp norsktimene med engelsk

Eksklusiv forening

Lohndal ble i fjor professor i engelsk lingvistikk ved Institutt for språk og litteratur ved NTNU. Lohndal er født i 1985, og er oppvokst i Lyngdal. Når han nå er tatt opp som medlem i Det Norske Videnskaps-Akademi, er han blitt medlem i en eksklusiv forening av fremragende forskere.

Akademiet ble stiftet i 1857. Bare medlemmer av akademiet kan foreslå nye medlemmer. Lohndal er derfor valgt av andre fremragende forskere. I 2014 ble 31 norske og utenlandske forskere tatt opp som nye medlemmer. Ved årsskiftet hadde akademiet 881 medlemmer.

Terje Lohndal har allerede tatt på seg en oppgave for Videnskapsakademiet. Han sitter i en komité som utreder et eget akademi for yngre forskere i Norge. De ønsker å lage en møteplass for forskere under 40 år, og samtidig nå ut til barn og unge gjennom skolen for å fortelle at forskning er spennende.

Professor Terje Lohndal Foto: Terje Trobe, NTNU