- Det føles veldig godt å få tilbake sølvet, og spesielt siden det jeg fikk tilbake var arvesølvet. De siste dagene begynte jeg å miste håpet, så jeg ble veldig glad da jeg fikk meldingen på Facebook, sier Ida Sæter (23).

Hun mistet bunadssølvet sitt under er reise fra Trondheim til Sunndalsøra i fjor. Seks måneder senere da hun skulle flytte, oppdager hun at sølvet hun hadde arvet fra sin bestemor var borte. Arvesølvet til Nordmørsbunaden, som hadde en verdi på 11 000 kroner, lå på politistasjonen i seks måneder før det ble solgt på auksjon.

Gleder seg til å bruke bunaden

Sæter fikk en melding på Facebook av datteren til de som hadde kjøpt sølvet. Der fikk hun kontaktinfoen og adressen til kjøperne. Samme dag dro hun opp og hentet sølvet.

- Det var et veldig hyggelig møte. Det virket som de var glade for å kunne gi det tilbake.

Sæter fikk kjøpt tilbake søljen, mansjettknappene og øredobbene. Alt dette hadde tilhørt bestemoren. Nå gleder hun seg til å bruke bunaden og sølvet igjen.

- Jeg skal i dåp til tantebarnet mitt om noen uker, så da kan jeg tenke meg å bruke bunaden igjen. Det blir stas, sier Sæter.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Ikke i tvil om hva de skulle gjøre

Det var et ektepar som kjøpte sølvet til Ida på auksjon. De visste ikke hvilken bunad som sølvet tilhørte, så da de så saken på Adressa.no, var de ikke i tvil om hva de skulle gjøre. Datteren fikk beskjed om å søke opp Ida og sende henne en melding på Facebook. Det tok ikke lang tid før de fikk svar på henvendelsen.

- Det var helt naturlig for oss at Ida skulle få kjøpe tilbake sølvet, sier ekteparet.

Overveldet

Over 60 000 har lest historien til Ida og den har blitt delt flere hundre ganger på Facebook. Sæter er overveldet over engasjementet til folk.

- Jeg er veldig glad og overrasket over at så mange bryr seg, og ønsket å hjelpe meg med dette.

Bunadsølvet hadde en verdi på 11 000 kroner. Foto: Privat