Det bekrefter hans forsvarer Tore Angen i en epost til adressa.no. Anken leveres i dag.

Mannen ble i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale 200 000 i oppreisningserstatning til den fornærmede kvinnen. Erstatningen aksepteres, opplyser Angen.

Statsadvokat Kaia Strandjord, som la ned en påstand på sju års fengsel, har ikke besvart henvendelsene fra adressa.no.

- Streng straff

Heller ikke Angen har gitt noen kommentar på hvorfor de anker straffeutmålingen, men kort tid etter dommen ble avsagt ga han uttrykk for at det var en streng straff.

- Jeg synes det er riktig at straffen ble mildere enn det statsadvokaten la ned påstand om. Påstanden var for streng, men det er fortsatt en streng straff, sa han til adressa.no.

Hans klient ble dømt for å ha gitt en annen kvinne, som var gravid med deres felles barn, abortfremkallende midler ved to anledninger i henholdsvis februar og mars i fjor.

Han ble dømt for å ha påført henne betydelig skade og for at han avbrøt kvinnens svangerskap under særdeles skjerpende omstendigheter uten hennes samtykke.

Erkjente forholdet

I retten erkjente mannen forholdet.

I dommen fra Sør-Trøndelag tingrett beskrives det at mannen opptrådte med overlegg - at han hadde planlagt handlingen.

- Etter rettens syn har tiltalte gått frem på en nøye kalkulert og kynisk måte. Da han ikke lyktes i å overtale fornærmede til å ta abort begynte han å søke på internett for å finne informasjon om abortpillen, går det frem av dommen.

Senere bestilte mannen abortpillene på en indisk nettside. Ifølge dommen endret han da oppførsel overfor kvinnen ved å vise forståelse og ved å gi uttrykk for at han ville hjelpe henne. Han besøkte henne flere ganger i uken, og tok vare på henne.

Det var da han var på besøk hjemme hos henne han lurte i henne abortpille den første gangen. Da forklarte tiltalte at det var en tablett mot hodepine. Andre gang blandet han abortpiller i en smoothie etter at han inviterte henne på besøk.

Videre går det frem at retten mener at 25-åringen over flere uker viste «et fast forbrytersk forsett.»