Politiet har nå tatt opp forklaring både fra ransofferet og gjerningsmannen som er varetektsfengslet i to uker.

Hensikten var å stjele penger

Begge har ifølge politibetjent Robert Løkken forklart seg noenlunde likt om hva som skjedde i boligen til en 80 år gammel mann i Bratsberg ved midnatt natt til onsdag.

Les også: – Eldre mann overfalt og ranet i Trondheim

En mann i 40-årene har erkjent at han står bak det brutale ranet mot 80-åringen. Mannen forklarer til politiet at hensikten var å stjele penger. Han hadde en oppfatning av at det skulle være penger i huset.

Slagsmål med ransoffer

– Han forklarer at ut fra sin egen livssituasjon med lite penger, var det en løsning å gjøre innbrudd, sier politibetjent Robert Løkken ved Sør-Trøndelag politikammer. Løkken forteller at mannen videre har forklart at han brukte vold fordi ransofferet gjorde motstand. Det førte til slagsmål mellom de to. Gjerningsmannen skal også ha brukt en våpenlignende gjenstand til å true og slå med.

80-åringen er ifølge politiet påført kutt- og slagskader og har blåflekker på store deler av kroppen etter basketaket med innbruddstyven.

Vil ha ham i varetekt til rettssaken

Politibetjent Robert Løkken bekrefter etter at begge har forklart seg for politiet, at 80-åringen ble ført ned i kjelleren og stengt inne der, og at han rømte gjennom et kjellervindu.

Les også Gjennom dette vinduet rømte ranet 80-åring

– Tanken er å holde gjerningsmannen i varetekt til rettssaken kommer opp, og det blir domfellelse, sier Løkken.

– Når en eldre mann blir utsatt for en slik voldsbruk i sitt eget hjem, vil det skape frykt hos andre. Andre kan bli redde for å oppleve det samme dersom han blir løslatt.

Gjerningsmannen er tidligere dømt for en lignende sak i Nord-Trøndelag, opplyser Løkken.