Som vanlig reduserer AtB busstrafikken når det blir påske. Det innebærer at bussene de nærmeste dagene kjører langt sjeldnere enn på vanlige hverdager.

Lørdagsrute

Mandag, tirsdag og onsdag i påskeuka kjører bussene i stor-Trondheim lørdagsrute, men med enkelte ekstra avganger på enkelte ruter, skriver AtB på sin nettside. Ekstraavgangene er satt opp tidlig på morgenen.

Når påska starter torsdag, kjører AtB vanlig søndagsrute. Både skjærtorsdag, langfredag, første og andre påskedag (søndag og mandag) kjøres det søndagsrute.

Påskelørdag er imidlertid en helt vanlig lørdag, med ordinære lørdagsruter.

Ingen nattbuss

Skal du ut på byen lørdag eller søndag i påska, er det ingen vits i å rusle til bussholdeplassen nattestid. Nattbussene kjøres ikke, og dermed må en avslutte utelivet i tide til å rekke siste kveldsbuss, eller finne seg alternativ transport.

Heller ikke i regionen er det noe tilbud om nattbuss i påskehøytiden.

Onsdag er fredag

I regionen kjøres det ordinære ruter både mandag og tirsdag. Onsdag før påske kjøres fredagsruter.

Skjærtorsdag, langfredag og første påskedag (søndag) er det i all hovedsak ingen kjøring, men her er det enkelte unntak.

Og når påsken er i sluttfasen på andre påskedag (mandag), er tilbudet som på en vanlig søndag.

Båttrafikk

Også båttrafikken er preget av at det er mindre trafikk enn vanlig. På flere av avgangene kjøres det fredagsrute på onsdag før skjærtorsdag. Skjærtorsdag, søndag og mandag kjøres det søndagsrute på mange av avgangene.

For alle som skal ut på tur med buss eller båt er imidlertid rådet: Sjekk påskerutene.