Påsken er for mange en friuke bestående av skiturer, godteri og krim i en ellers hektisk hverdag. Men om du skulle være i tvil - det er faktisk en grunn til at vi har ferieuka.

Vi feirer påsken til minne om Jesu lidelse, død og oppstandelse.

Har du tatt påskebilder? Del de gjerne med oss i adressa. Send bilde til oss her, eller bruk #adressa på instagram.

Skjærtorsdag

Navnet stammer fra det norrønne ordet «skira», som betyr å rense. I kristendommen feires dagen til minne om Jesu siste måltid, som han hadde med disiplene sine. Under måltidet tok Jesus et brød, delte dette og ga det til sine disipler, og sa: «Dette er mitt legeme, som gis for dere». Deretter tok han vinen og sa «dette er mitt blod som utøses for dere». Det er slik Jesus innstiftet nattverden. Samme kveld ble han tatt til fange av sine motstandere.

Skjærtorsdag er for øvrig også dagen for den store «råneturen» til Åre. Les hvordan det gikk i år her.

Langfredag

Dagen etter skjærtorsdag, langfredag, ble Jesus dømt til døden for å ha spottet Herren ved å kalle seg Guds sønn. Han ble utsatt for tortur før han ble korsfestet. Midt på dagen ble det mørkt som natten, det var da Jesus døde. Han ble etter dette gravlagt i en hule, som var hogget ut i bergveggen.

Les også:Den fineste påskepynten lager du selv

Påskeaften

Denne dagen er kirken samlet i sorg over Jesus korsfestelse og død. Feiringen av påsken begynner etter midnatt eller etter solnedgang.

Påskedag

Den aller gladeste dagen i påsken. Det var denne morgenen at kvinner gikk til Jesus grav for å stelle kroppen hans. Da de kom til graven, sto den tom. Jesu hadde stått opp fra de døde. Dagen feires til minne om Jesu oppstandelse.

Les også: Se hva som holder åpent og stengt i påsken her