Historiker Anders Kirkhusmo har gjennom dagen fulgt med på en rekke mediehus sine fremstillinger av hendelsene da den tyske nazisthæren overtok Norge for 75 år siden. Kirkhusmo er overrasket over at interessen er så stort fortsatt.

– Interessen for andre verdenskrig bare øker og øker. Jeg forstår at de nettstedene som har laget historiske fremstillinger gjennom dagen er blitt godt besøkt. Vi ser det også i bokhandlerne. Litteratur om krigen selger jo fortsatt helt vanvittig godt. Det tyder på at det stadig rekrutteres nye mennesker som vil vite mer om krigsårene i Norge, sier Kirkhusmo.

Historikeren synes det er spennende å se at de elektroniske mediene brukes til å fremstille hendelsene gjennom invasjonsdagen. Likevel er Kirkhusmo usikker på om de yngste leserne er de som følger ivrigst med.

– Jeg vet ikke i hvilken grad de yngste synes dette er interessant, men det virker jo som om interessen for store og små hendelser i aprildagene 1940 fortsatt er stor hos mange. Vi historikere setter jo pris på det, sier han.