125-årsjubilanten markerte bursdagen med en knapp time lang konsert på Torvet fra klokken 12 og utover, med utdeling av ballonger til barna og fiskesuppe til de fremmøtte.

Fiskesuppen var donert av Havfruen fiskerestaurant, men oppvarmingen viste seg vanskeligere enn planlagt.

- Akkurat nå har vi litt problemer med å få varmet de rundt 60 literne med suppe. Nåvarmes den sakte, men sikkert. Jeg synes Frelsesarmeen står for en bra sak, så vi hjelper gjerne til, sier Herbert.

Allsang

Frelsesarmeen hadde leid inn Marit Selbæk som konferansier. Sammen med Frelsesarmeens eget korps, fremførte hun blant annet klassikere som «Barndomstro», «Det gamle ærverdige kors» og «Han skal åpne perleporten».

På de to sistnevnte sang også flere av de i overkant av 100 tilskuerne med. En som hadde tatt turen innom markeringen, var Gerd Sveberg Bolme.

- Vi var egentlig i byen i et annet ærend. Jeg har ikke noe spesielt forhold til Frelsesarmeen, men vi hørte den fine musikken, og bestemte oss for å sette oss ned, sier Bolme, som var på Torvet under markeringen lørdag sammen med Roald Bolme og svigerinnen Rita Paulsen.

Flere oppsøker Frelsesarmeen

Korpsleder Kjell Arna Falla var ansvarlig for arrangementet. Han kunne si seg svært fornøyd med oppmøtet, stemningen og været under jubileet. Samtidig ser han med bekymring på at behovet for Frelsesarmeens tilbud ser ut til å være økende.

- Vi ser en økning i antall barnefamilier og unge studenter som søker hjelp hos oss. Spesielt ved juletider merker vi et stort trykk. Mens 350 fikk hjelp i 2013, steg tallet til 500 personer i fjor, bare ved omsorgssenteret. Det er skremmende at det fortsatt er et så stort behov for oss, sier Falla.

Han opplyser at det i snitt kommer rundt 150 personer på den månedlige matutdelingen Frelsesarmeen gjennomfører i byen, og at dagkafeen de driver har mellom 20 og 30 besøkende daglig.

- Det er mange barnefamilier som kommer til oss ved juletider. Samtidig har vi en del besøk fra folk som har kommet fra Øst-Europa for å søke lykken, som trenger å få litt mat og omsorg, sier Falla.