- Det var en enorm begeistring, en eksplosjon av glede hvor folket samlet seg i gatene. De viste sin glede ved å kaste og brenne ting som tyskerne hadde brukt, sier historiker Anders Kirkhusmo.

Feiret lenge

Som du ser av bildet samlet det seg også masse folk utenfor Adresseavisens lokaler i Nordre gate dagen da det ble kjent at tyske militære styrker kapitulerte etter at de hadde okkupert landet i fem år under andre verdenskrig. Dette bildet er ifølge en av våre lesere trolig fra 7.mai. Adresseavisen hadde satt opp høyttalere slik at folket fikk høre de siste nyhetsmeldingene både den 7.mai og 8.mai i 1945.

I forbindelse med 70 års-markeringen vil Adresseavisen ha dine bilder fra frigjøringen. Send bildet til webred@adresseavisen.no, og merk med 8.mai 1945.

Men det trenger ikke være fra selve dagen. For festen tok aldri slutt det året.

- Frigjøringen ble feiret lenge utover sommeren og høsten. Vi elsket å gå i marsjer, og det var mange av dem i tiden etter 8.mai, sier Kirkhusmo.

Les også: Pensjonert NTNU-historiker avliver to myter om 9. april

Startet 7.mai

Selv var han 13 år, og husker sommeren som helt fantastisk og spesiell.

- Allerede 7. mai var det mange som feiret etter at de hørte om at tyskerne hadde overgitt seg, men det er den 8. mai kapitulasjonen trer i kraft i Norge, sier han.

I forbindelse med dagen er det også mulig å se flere bilder fra frigjøringen på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.