Den knivsiktede 25-åringen ble i går varetektsfengslet i fire uker. I dag fikk adressa.no innsyn i fengslingskjennelsen og premissene for tingrettens konklusjon.

Tingrettsdommer Leif Holm mener at det foreligger gjentagelsesfare, og skriver i kjennelsen at «siktedes handlinger viser at han, i hvert fall for tiden, ikke har noen sperrer mot å begå alvorlige voldshandlinger».

LES OGSÅ: - Jeg kjente blodet sile (pluss-sak)

Skrev om drap

Tingretten viser videre i kjennelsen til et politiavhør av en bekjent av siktede. Dette vitnet har opplyst at 25-åringen på Facebook har gitt uttrykk for at han ville drepe alle som var slemme mot vitnet.

Dommeren mener også at mye tyder på at 25-åringen var i psykisk ubalanse da han skal ha knivstukket de to personene på Torvet. Hva som utløste dette er det umulig å ha noen formening om, mener retten. «Men handlingene i seg selv er en klar indikasjon på at siktede var i en avvikende psykisk tilstand», heter det i kjennelsen.

TV-adressa: Film av pågripelsen

Tvil om tilstand

Det går frem av rettsdokumentene at det er gjennomført en primærpsykiatrisk undersøkelse av siktede. Denne konkluderer med at det er tvil om 25-åringens sinnstilstand da ugjerningen skjedde. Mannen er nå innlagt på sikkerhetsavdelingen på Brøset

Den 25 år gamle mannen er siktet for legemsbeskadigelse med farlig redskap, etter at han skal ha knivstukket en kvinne på 46 år og en mann på 49 år på Torvet. Siktede ble avhørt av politiet på onsdag. Der tok han ikke stilling til spørsmålet om straffskyld, ifølge forsvarer Tore Angen.

Politiet måtte bruke store styrker for å få kontroll på den 25 år gamle mannen. Foto: Adresseavisen