Felleskjøpet har ved en feiltakelse levert feil fôr til en hesteeier i tilknytting til Leangen Travbane.

På grunn av menneskelig svikt og uheldige omstendigheter har kyllingfôr, som kan være svært skadelig for hester, blitt sendt ut. Fôr skal ha blitt blandet under leveransen slik at en stor mengde kyllingfôr har blitt blandet med hestefôret under lossing.

Nedsatt allmenntilstand og diaré

Hestene som har spist fôret har reagert med nedsatt allmenntilstand og diaré.

Dyrene skal ha fått raskt tilsyn av veterinær. Det er foreløpig for tidlig å si noe om noen av hestene har fått varige mén.

- Felleskjøpet beklager denne feilleveransen på det aller sterkeste. Våre allerede strenge rutiner for kvalitetssikring av fôr i alle ledd vil nå bli nøye gjennomgått for å forhindre at slikt skal kunne skje igjen. Når situasjonen er avklart og vi har oversikt over eventuelle skader påført dyra, vil vi i dialog med hesteeier ta ansvar for å forsøke å løse saken så godt som mulig, sier kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Anderssen i Felleskjøpet i en pressemelding.

En isolert hendelse

Felleskjøpet påpeker at dette er en isolert hendelse. Leveransen er et engangstilfelle til denne ene kunden og ingen andre kunder har fått feil fôr til sine hester.