Industriell økonomi ved NTNU er det niende mest populære studiet i Norge. I år har 891 søkt om en av de 126 plassene. Det er ti prosent opp fra fjoråret.

– Hvert eneste år tenker vi at nå er det ikke mulig å få flere søkere, men likevel opplever vi at det øker år etter år etter år, sier instituttleder Monica Rolfsen.

– Hva er grunnen til det?

Appellerer bredt

– Dette er et fag for de flinke studentene som liker realfag, men også andre fag som samfunnsfag og økonomi. Studiet appellerer bredt, og alle får jobb før de er ferdige.

Rolfsen viser til at oljebransjen sier opp ansatte og at det nå er arbeidsledighet blant ingeniører.

Sikret jobb

– Ved å studerere industriell økonomi får du jobb. Det er tverrfaglig med kombinasjon av økonomi, samfunnsfag og teknologi. Faget har en jevn kjønnsfordeling. I tillegg bruker vi mye ressurser på rekruttering, og bruker studenter på rekruttering. De jobber veldig godt.

I fjor hadde de nye studentene en snittkarakter på 5,5 fra videregeånde.

Snittkarakter på seks

– Når det er flere søkere i år, må vi tro at snittkarakteren også går opp og at det nærmer seg seks i snitt.

Industriell økonomi er slått av sykepleierutdanningen ved Hist i konkurransen om å være mest populær i Trondheim. Der er det 961 søkere.

– Men de har langt flere studieplasser enn oss. Der er det fire søkere per plass, mens vi har sju søkere for hver studieplass. Det er profesjonsstudiet i psykologi som er aller vanskeligst å komme inn på. Der er det ti søkere per plass, sier Monica Rolfsen som syns dette er veldig hyggelig.