Eks-russefesten, som blant områdets beboere er blitt en uvelkommen tradisjon, samlet lørdag kveld flere hundre tidligere russ ved Festningen.

Se bildeserie ved å trykke på bildet øverst i saken.

Flere naboer hadde allerede lørdag ettermiddag klaget på støy, urinering og forsøpling, og politiet var i området frem til festen var over natt til søndag.

Ikke alvorlige hendelser

- Klokken 00.15 var det 50 personer igjen på stedet, og etter det var festen bortimot avsluttet, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt.

SE VIDEO: Festningen invadert av feststemt eks-russ

Studentene adressa.no snakket med, viste til at man én gang i året får muligheten til å oppleve russetida på nytt, og at arrangementet skaper samhold. De var glad for at politiet fulgte med på festen.

Politiet på sin side forventet at studentene ville oppføre seg. I løpet av natten hadde de ikke fått inn meldinger om alvorlig hendelser verken fra Festningen eller Midtbyen.

- Det har vært en natt uten de store, alvorlige hendelsene, sier Berglund.

- Glasskår overalt

På Festningen hersket dagen derpå-stemningen i 06-tiden søndag morgen. Trondheim bydrift hadde ikke kommet til stedet ennå, men noe aktivitet var det utenfor festningsmurene.

Rundt 100 måser fråtset i de store mengdene søppel fra eks-russefesten. En mann på tidlig luftetur med hunden sin bannet for seg selv mens han forserte engangsgriller, tomflasker, handlevogner og en ødelagt lenestol.

- Det er glasskår overalt her, sa han oppgitt mens han så ned på hunden som snuste på en ketchup-flaske.

Fortvilte beboere

På Facebook-gruppa til arrangementet var det flere som oppfordret deltakere til å ta med seg søppelet. Et fåtall må ha fulgt oppfordringen, og ifølge Berglund er det uvisst når Trondheim bydrift får ryddet i området.

- Jeg syns at man skal ta hensyn til beboerne. De er fortvilet over urinering og forsøpling, og det er utrivelig å få dette så nært husene, sier operasjonslederen.

En mann med hund klaget over glasskår på bakken. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Måsene fråtset i søppel fra eks-russens fest. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Trondheim bydrift sto overfor en omfattende ryddejobb søndag morgen. Foto: Joakim Slettebak Wangen