Etter at det ble innført parkeringsavgift på Gløshaugen har NTNU-ansatte som ikke har særskilte behov måtte ty til parkeringsplassene ved blant annet Lerkendal eller Hesthagen.

- Der får vi en ansattpris på 25 kroner dagen. Parkerer vi på området ved Gløshaugen er det til offentlig takst. Det er veldig mye rift om plassene og det er veldig strengt på hvordan du parkerer. Hvis du står en cm utenfor streken får du bot, sier en NTNU-ansatt, som ønsker å være anonym.

Parkeringskaos

Hun sier at mange velger en annen vri for å unngå parkeringsavgift og potensielle bøter. En liten grusslette innenfor fortauet ved parkeringsplassen har blitt et yndet smutthull for blant annet NTNU-ansatte

- Her har det blitt rene parkeringskaoset. I forrige uke var det 18 biler som sto parkert innenfor fortauet ved rundkjøringen på Gløshaugen, og ved skråningen som går ned mot Lerkendal, sier tipseren.

Trafikkfarlig

Hun sier at ingen av de som parkerer der har fått bot. Men det er ikke det tipseren mener er verst.

- De som parkerer der bruker fotgjengerfeltet som inn- og utkjøringsrampe. Det er et veldig trafikkert område med biler, kollektivfelt og syklister, sier tipseren.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

Snart slutt

- Plassen er et friområde og selve parkeringen er lovlig. Men inn- og utkjøringen over fortau og fotgjengerfelt er ulovlig, sier seksjonsleder Steinar Myhr i Trondheim Parkering.

Derfor synger dette smutthullet på siste vers. Området har nettopp vært opp i samhandlingsmøte mellom Trondheim Parkering, Byplankontoret, Trondheim Bydrift, Statens Vegvesen og Politiet.

- I løpet av kort tid vil det bli lagt opp en voll mot fortauet. Den vil forhindre inn- og utkjøring til området. Dette blir gjort med hensyn til trafikksikkerheten, sier Myhr.