I Klæbuveien, like ved Høyskolen i Sør-Trøndelag i Trondheim, kan man parkere gratis ved sykkeltraseen. Det skaper farlige situasjoner, mener Gunn Berit Staven, som bor like ved.

- Vi venter bare på at det skal skje en ulykke, sier hun.

Svinger inn i sykkelfelt

Det har blitt en yndet parkeringsplass for mange. Staven teller 18 biler på rad ved huset hennes.

Da blir det trangt om plassen.

- Hvis man kjører der og møter motgående trafikk har man ikke nubbesjans. Da må man svinge inn i sykkelfeltet for å lage plass, sier Staben og legger til:

- Det er kjempemange syklister langs denne veien. I tillegg er høyskolen og en barnehage like i nærheten. Det er kjempeskummelt.

Fjernet forbudet

Tidligere var det forbudt å parkere i begge retninger langs den ene siden av veien. Men på kveldstid var det lov å parkere langs den ene siden. Etter at sykkeltraseen kom på plass ble forbudene fjernet.

- Jeg synes at det er så merkelig at parkeringsforbudet forsvant, sier Staven.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

Vet om situasjonen

Trondheim Parkering er klar over situasjonen i Klæbuveien.

- Vi var der på befaring for en måneds tid siden, sier avdelingsleder Steinar Myhr i Trondheim Parkering.

Han sier at de har overvåket området i en lang periode.

- Etter at sykkeltraseen kom på plass ble veien omregulert og parkeringsforbudet forsvant. Vi har fulgt situasjonen siden den gang og vi ser at det bare blir verre, sier Myhr.

Blir forbud

Myhr sier at det blir parkeringsforbud i begge retninger i Klæbuveien,  på strekningen mellom Gløshaugveien og Strindveien.

- Det blir gjort på grunn av trafikksikkerheten og fremkommeligheten. Syklister som sykler mellom fortauet og parkerte biler kan bli truffet av en bildør. I tillegg må biler kjøre slalåm når bilene står parkert på begge sidene, sier Myhr.

Han forteller at det er en høyt prioritert sak å få opp parkeringsforbudet.

- Skiltingen vil forhåpentligvis være på plass før sommerferien, sier Myhr.

Her blir det parkeringsforbud. Foto: gunn berit staven
- Det blir gjort på grunn av trafikksikkerheten og fremkommeligheten, sier avdelingsleder Steinar Myhr i Trondheim Parkering. Foto: gunn berit staven