Jødehat-debatten rundt NTNU-forskerens 1. mai-plakat nådde denne uken nye høyder.

De tre siste årene har Trond Andresen gått med plakaten «Det stadige gnålet om antisemittisme er en avsporingstaktikk» i togets Palestina-del. Plakaten fremmer jødehat og må bortvises fra toget, skrev kunsthistoriker og Adressa-spaltist Daniel Johansen tirsdag, til full støtte fra stortingsrepresentant Snorre Valen (SV). Partifellene mente LO i Trondheim måtte ta affære.

LO-sjefen på tråden

Det ville først ikke lokal LO-topp John-Peder Denstad, men snudde i går og ba Andresen droppe plakaten. Andresen kunngjorde på sin side at han ville tenke over det i ett døgn. Gerd Kristiansen bekrefter overfor Adresseavisen at hun har vært i kontakt med Denstad.

- Vi hadde en god samtale i forkant av 1. mai-arrangementet, det er riktig. Jeg er glad for at saken ble løst og for at det er en veldig tydelig parole om dette i toget. Jeg kommer også til å ta opp kampen mot rasisme og antisemittisme i talen i morgen, skriver LOs toppsjef i en SMS til adressa.no.

På spørsmål om hva Kristiansen selv synes om plakaten, svarer hun:

- Jeg er veldig godt fornøyd med at den er borte!

LO-leder i Trondheim John-Peder Denstad var ordknapp da Adresseavisen møtte ham i bystyret torsdag kveld.

- Vi har bedt Andresen la være å ta med plakaten. Jeg har ikke noen flere kommentarer om dette. Nå må dere slutte å spinne.

Kommentar (Adressa Pluss): LO-lederen ble satt i forlegenhet

Andresen vil overraske i morgen

NTNU-amanuensis Trond Andresen uttalte tidligere i dag at han vil stryke formuleringen «det stadige gnålet om antisemittisme». Han stiller derimot med en ny plakat i 1. mai-toget. Hva som vil stå der, vil han derimot ikke ut med nå.

- Noen morsomme overraskelser må vi ha her i verden, svarer han.

Les også: LO ber Andresen droppe gnål-plakaten