Som vanlig var hundrevis av russ samlet på Festningen for å markere det endelige startskuddet for russetida. Det fører normalt til en del å gjøre for politiet, men operasjonsleder Ebbe Kimo opplyser at patruljene ute i gatene har opplevdt natta som grei.

- Det har egentlig vært ganske rolig. Det var mye folk på Festningen, men ingen store hendelser. De fleste har oppført seg fint, sier Kimo.

SE VIDEO: Dette forventer russen av feiringen

Bortviste personer

Politiet har likevel hatt sitt å hamle opp med. I går kveld ble en overstadig beruset person som drakk antibac utenfor St. Olavs Hospital tatt hånd om. Senere på kvelden opprettet politiet sak da en kvinne syklet på en annen kvinne i Elgeseter gate. Begge ble tatt med til legevakta. En utagerende og beruset dame ble tatt med til arresten ved 06-tiden i morges etter å ha forstyrret ro og orden i Innherredsveien. Noen få personer ble bortvist i løpet av natta, og to personer innsatt i arresten.

- Den ene blir anmeldt for ordensforstyrrelse. Han satte seg også kraftig opp mot politipatruljen, så det vurderes om han også skal bli anmeldt for det, sier Kimo.

Operasjonsleder Leif Berglund sier det er veldig uheldig når folk legger seg opp i politiets arbeid.

- Det oppleves veldig krevende for politiet i situasjoner med mye folk. Det er viktig at politiet får jobbe i fred når vi er ute, sier Berglund.

Siden 18-tiden i går kveld har 14 personer vært innom politiarresten, opplyser han.

I dag kan du lese en fersk utgave av Adresseavisen som eAvis.

Stor ansamlig med ungdom

Også på Leirfossen hadde det samlet seg en god del feststemt russ, men heller ikke der ble det generert noen alvorlige oppdrag for politiet.

Ved ett tilfelle i løpet av natta måtte imidlertid politiet rykke ut til melding om 40-50 ungdommer som hadde samlet seg på Stokkanhaugen. Der kom det melding om mulig hærverk på biler.

Da politiet kom til stedet forlot ungdommene området, og man fant heller ingen biler med skader.

Sovnet fra pizza

Tidlig på morgenen fredag 1. mai rykket nødetatene ut etter varsel om røyklukt fra leilighet på Kattem. En ung mann hadde da sovnet fra pizzaen stående i ovnen.

- Dette er veldig alvorlig, og politiet oppretter sak, sier Leif Berglund.

Også ved Leirfossen samlet det seg mye ungdom. Foto: Jonas Bjørkli