23-åringen er nå den sjuende personen som blir dømt etter at falske tusenlapper var i omløp i Trondheim like før jul i fjor.

Han bestilte de falske tusenlappene sammen med en kamerat. I postkassen fikk han totalt 60 falske tusenlapper, som han og kompisen hadde betalt omtrent 15 000 kroner for.

Ville stanse tvangssalg

Etter å ha fått tilsendt de falske tusenlappene fikk 23-åringen og kompisen de andre som er involvert i saken til å kjøpe varer til mindre beløp for å få veksel tilbake. De andre involverte fikk det de hadde kjøpt, og mellom 100 til 200 kroner for å utføre kjøpene, mens 23-åringen og kompisen delte resten av pengene mellom seg. Også 23-åringen og hans 17-årige kompis kjøpte varer, for å få veksel.

I retten fortalte 23-åringen det samme som han sa til adressa.no i forbindelse med at han ble intervjuet i forhånd av rettssaken - at han gjorde dette for å stanse tvangssalget av bilen.

23-åringen ble i tingretten dømt for å ha skaffet tusenlappene, for at utførte eller medvirket til totalt 26 fullbyrdede bedrageri. Han ble også dømt for medvirkning til forsøk på to bedrageri.

Må sone

Fordi hans forklaring bidro til å forenkle etterforskningen og for at han tilsto i retten fikk 23-åringen strafferabatt. I straffeutmålingen la også retten vekt på at han klarte å samle inn 13 av de falske tusenlappene som ikke hadde blitt forsøkt brukt.

Basert på dette kom retten frem til at 23-åringen skulle straffes til fengsel i to år og fem måneder, hvorav to år og en måned er gjort betinget med prøvetid på to år.

Han fikk også inndratt 12 450 kroner, og må betale erstatning til fem av butikkene han bedro.

Etter at 23-åringen fikk forkynt dommen vedtok han den.

Slik så en av de forfalskede tusenlappene ut. Foto: Politiet