NTNUI Roing deltok forrige helg i studentmesterskapet i roing i Bergen. Der er det vanlig at de ulike lagene presenterer seg selv dagen før regattadagen.

– De fleste gjør det med powerpoint, sier Tobias Martinsen fra NTNUI Roing. Men så enkelt gjør ikke roerne fra Trondheim det. De har like godt brukt litt over to måneder, øvd hver dag og laget en aerobic-video for å presentere seg selv og studiebyen sin.

Videoen viser roerne som trener aerobic på kjente landemerker i Trondheim, de er blant både på Festningen, foran Nidarosdomen og Studentersamfundet.

Inspirert av 80-tallet

Nå går videoen sin seiersgang, og de siste 48 timene har den hatt mer enn 15000 visninger. Den er blant annet delt i både USA, England, Sveits, Frankrike og Australia.

– Vi la den ut på Facebook søndagsettermiddag, og dagen etter gikk den viralt og ble en overraskende kjempesuksess, sier Tobiasen.

– Men hvorfor en aerobic-video?

– Vi var en gjeng gutter som satt og så en gammel aerobicvideo fra 1988 i jula i fjor. Vi tenkte at denne kunne vi gjøre vår vri på, og filme inn ulike sekvenser ved kjente landemerker i Trondheim, sier Tobiasen.

Ga mersmak

Som sagt, så gjort. Det er Sven Ole Nicolaysen som både er regissør og produsent av filmen, og det er lagt ned mye tid.

– Vi begynte å diskutere hvordan vi skulle gjøre dette da vi hadde første treningssamling foran årets sesong i Ålesund 15. mars. Da gikk startskuddet for prosjektet, og siden påske har vi vært og rodd på Nidelven hver dag og vi har samtidig øvd inn aerobic-trinnene, sier Tobiasen.

– Er det vanlig at roere trener aerobic?

– Nei, i alle fall hadde ingen av oss gjort det før. Men det ga mersmak, smiler Tobiasen.

Men det er først og fremst roing denne gjengen kan, og dersom du lurte: Ja, det gikk bra i studentmesterskapet i Bergen. NTNUI Roing vant både dame- og herreklassen 2. mai.