HERNING: Nok en gang måtte skytteren i år finne seg i å stå utenfor da Thorir Hergeirsson tok ut en mesterskapstropp. Det samme skjedde før VM i Kina i fjor også, så Sulland begynner å få en viss erfaring med konseptet.

Og der det i fjor var bunnløs fortvilelse etter vrakingen, har Larvik-backen i år brukt friperioden i desember til praktiske gjøremål.

- Jeg har hatt mye fritid, og gjort ting jeg liker, sier hun.

- Hva har du gjort da?

- Jeg har faktisk flyttet, og det hadde jeg måttet vente med til over nyttår om jeg hadde vært med i EM-troppen. Dessuten har jeg sett veldig mye håndball på tv, reist rundt og trent med flere forskjellige eliteserielag. Rett og slett gjort ting man ellers ikke får tid til, sier Sulland til adressa.no

- Får ikke akkurat selvtillit

Men i går kveld fikk Sulland plutselig beskjeden om at hennes tjenester var ønsket før semifinalen mot Danmark i morgen. Og da var fritiden plutselig noe innskrenket for den skuddsterke backen som ankom danske Herning sammen med resten av landslaget tidligere i dag.

- Det var overraskende, men gøy. Det er vanskelig å si hva som kommer til å skje, men det kan være en fordel å komme inn uten brakkesyke. Jeg har hatt en desembermåned med mye fritid, så kanskje jeg har overskudd, sier hun.

Og innrømmer at årets vraking ikke akkurat var like stas.

- Man får ikke akkurat selvtillit av en sånn ting. Jeg var skuffet den første uken, men det har vært moro å se jentene spille. Det er gøy når venninnene dine gjør det bra, sier Sulland.

- Samtidig gir det tillit at han velger å ta meg inn igjen nå, legger hun til.

Mener landslagssjefen bommer

Landslagssjef Thorir Hergeirsson brukte manglende spilletid som begrunnelse for hvorfor hun ble holdt utenfor i utgangspunktet.

- Jeg føler jeg har vært med og fått spille. Også spiller vi i Mesterligaen, samt en halvtime her og der på trening med Larvik – et klubblag som er mye bedre enn det vi møter i eliteserien til vanlig. Så spilletid har ikke vært noe problem, mener Sulland selv.

I semifinalen mot Danmark i morgen får hun muligheten til å bevise at hun burde vært med fra første stund.

Linn Jørum Sulland ble hentet inn til avslutningen av håndball-EM. Foto: SCANPIX