Varaordfører Knut Fagerbakke sto for den offisielle åpninga av snarveien Fuglesangen på Selsbakk mandag morgen. Dermed er snarvei nummer to i Miljøpakkens snarveiprosjekt rustet opp og åpen.

I februar åpnet byens første, da den 650 meter lange Blomsterstien mellom Moholt og Dybdahls veg ble klar.

Kostet halv million kroner

Med den nye snarveien åpen vil det ifølge Miljøpakkens hjemmesider være 18 elever ved Hallset barneskole og 12 elever ved Selsbakk ungdomsskole som ikke trenger skyss med drosje til skolen om vinteren.

Det har kostet cirka 500 000 kroner å styrke og utvide snarveien slik at den kan snøbrøytes. Hele snarveien er på 242 meter, mens det er en strekning på 125 meter som nå er utbedret.

På det sparer kommunen anslagsvis 435 000 kroner i redusert skoleskyss i løpet av en vinter. Dermed er Fuglesangen trolig Trondheims mest lønnsomme snarvei.

Halvparten av tiden

Med å gå Fuglesangen bruker barna fra Nedre Selsbakk bare halvparten så lang tid å gå til skolen i stedet for å gå rundt.

To elever fra Nidaros Nysirkus underholdt. Både skole, velforening og naboer var til stede.

Miljøpakkens gågruppe har kartlagt 340 snarveger i byen med tanke på mulig utbedring for å få flere til å gå. Ti av disse er det bestemt skal settes i bedre stand. Gruppen består av fagfolk fra Statens vegvesen, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune.

Varaordfører Knut Fagerbakke klippet snora, og dermed ble Fuglesangen offisielt åpnet. Foto: Miljøpakken
Her ligger snarveien Fuglesangen. Foto: Miljøpakken/Adresseavisen grafikk