– Jeg blir så forbannet, sier Gustav Johnsen.

Han hadde kjøpt en Rana 17 med 55 hestekrefters Yamaha påhengsmotor til sønnen sin. Båt og henger ble parkert ved garasjene i Kolstadflata, og fartøyet skulle sjøsettes i pinsehelga. Men om formiddagen 17. mai oppdaget Gustav at frekkinger hadde hentet hengeren på en bil, og kjørt bort.

Båt i åkeren

– Jeg hadde nettopp fått tak i båten, og jeg hadde ikke rukket å forsikre den ennå. Heldigvis ringte politiet meg 18. mai og kunne fortelle at de hadde funnet båten og hengeren. Men motoren er borte. I tillegg er en liten dorgemotor også stjålet. De har nok bare vært ute etter motorene som raskt kan omsettes. Båten ble funnet ute på en åker ved Sjetlein, der har tyvene hatt arbeidsro til å skjære av motoren, sier Knutsen.

Taper penger

Gustav har anmeldt saken til politiet, men tviler på at det er mulig å finne tyvene. Selv tror han at tyveriet er utført av noen som må regnes som profesjonelle, og som omsetter stjålne påhengsmotorer i utlandet.

– Selv om jeg har fått tilbake båten og hengeren, så taper jeg penger på at motoren er borte. Skal vi få brukt båten så må vi nok kjøpe en ny motor. Den vi hadde er nok borte for alltid, og det er nok små muligheter for å få dekket dette tapet. Det er surt, men la dette være en advarsel til andre. Man må nesten støpe fast ting for at ingen skal stjele det, sier Gustav Knutsen.