I omtrent tre år har smokketrollet i Tusseløypa i Bymarka vært tilgjengelig for andre småtroll som vil ha en spennende og artig avslutning på smokketida.

For et par dager siden hadde Trondheim bydrift våropprydding i løypa, og samlet inn en hel søppelsekk med smokker. Men alle kommer ikke fra smokketrollets gap. Det er mange som heller benytter seg av trærne rundt til å henge opp smokkene.

Forurenser

Dette mottar Trondheim bydrift ulike reaksjoner på, og via Facebook oppfordrer de nå til at folk bruker smokketrollet.

- Det er delte meninger om hvor greit det er å henge smokker i trærne. Noen synes det er gøy å se smokkene i trærne når de er på tur, kanskje kjenner ungene igjen sine egne. Mens andre synes det forurenser, sier planlegger på idrett, park og friluftsliv i Trondheim bydrift, Heide Arnesen.

Hun sier at det ikke har vært et stort problem siden smokkene henger innenfor et lite område.

Smokketrollet får stå

I utgangspunktet er ikke smokker noe Trondheim bydrift ønsker folk skal kaste eller henge fra seg i marka, men Arnesen sier at det er et tydelig ønske fra folk at smokketrollet får stå.

- Tilbudet fungerer godt også, men vi oppfordrer folk til å bruke smokketrollet og ikke trærne til deponeringen. Det er enklere for oss å ha smokkene på ett sted når det ryddes i Tusseløypa, sier Arnesen.

I omtrent tre år har smokketrollet i Tusseløypa i Bymarka vært tilgjengelig for andre småtroll som vil ha en spennende og artig avslutning på smokketida. Foto: Jan Morten Wasskog