Mannen i 50-årene ble dømt til 100 dager ubetinget fensel for legemsbeskadigelse i Sør-Trøndelag tingrett i desember. Han anket saken, og Frostating lagmannsrett kom frem til at mannen måtte frifinnes.

Bakgrunnen for saken er en konflikt som oppsto mellom han og en syklist i mai i fjor.

Syklisten var da ute og syklet sammen med sin sønn, da de to skulle kjøre forbi bilen mannen i 50-årene satt i på bilens høyre side. Bilen hadde da stoppet på rødt lys i lyskrysset hvor Sivert Thonstad vei tar av fra Bjørndalsveien på Heimdal.

Svingte brått foran syklistene

Samtidig som syklistene skulle ta seg forbi åpnet mannen i 50-årene sidedøren på bilen, noe som medførte at syklisten måtte løse den ene foten fra pedalen. Foten kom da borti bilens høyre side.

Ifølge dommen hoppet da mannen i 50-årene ut av bilen, for å få kontakt med syklistene. Retten legger til grunn at mannen ville kontakte syklisten for å konfrontere han med det inntrufne og for å få avklaring på hans identitet.

Han lyktes ikke med å få kontakt, ettersom de to hadde syklet videre.

Senere, etter bilen mannen satt i hadde tatt igjen syklistene i Sivert Thonstad vei, svingte bilen brått foran syklistene.

Da gikk mannen i 50-årene raskt ut fra bilen. Ifølge han kom syklisten raskt mot ham med hevet hånd. Han fryktet da at syklisten ville slå.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

- Grovt klanderverdig

Mannen i 50-årene forklarte at han derfor hevet hendene for å avverge et eventuelt slag og at han ikke kan utelukke at han da kom borti syklisten.

Mens tingretten ikke festet noe lit til dette, kom lagmannsretten frem til at det ikke er tilstrekkelig grunnlag til å ta stilling om mannen i 50-årene rettet et knyttneveslag eller om at han uforvarende traff syklisten med håndbaken i sammenheng med en avvergehandling.

Derfor mente lagmannsretten det ikke var grunnlag til å dømme mannen.

Samtidig påpeker lagmannsretten at det var grovt klanderverdig og farlig av føreren av bilen mannen i 50-årene satt i og kjøre brått foran syklistene.

I tillegg ble mannen frifunnet for kravet om erstatning. I tingretten ble han nemlig dømt til å betale 3800 kroner til syklisten.