Mannen, som er i 20-årene, ble varetektsfengslet i fire nye uker av Sør-Trøndelag tingrett torsdag. Retten mener at det fortsatt er skjellig grunn til å mistenke mannen for brannene, står det i fengslingskjennelsen.

Det kommer frem i fengslingskjennelsen at mannen har blitt siktet for nye forhold etter at han ble varetektsfengslet. Han skal ha truet fengselsansatte og skal ha opptrått aggressivt. Mannen har i etterkant fått oppfølging av helsevesenet.

Nektet straffskyld

Mannen har sittet varetektsfengslet siden 13. februar, etter at han da ble siktet for å stå bak åtte branner eller branntilløp i Trondheim.

Sju av brannene skjedde i området rundt Risvollan, deriblant husbrannen på Risvollan hvor elleve personer ble fraktet til sykehus, brannen på Sunnland skole og brannen i Hoeggen kirke.

Like før han ble pågrepet og siktet brant det på Dreams showbar i Midtbyen.

I det første fengslingsmøtet nektet mannen straffskyld, mens dommer Berit S. Solseth mente det var skjellig grunn til mistanke samt fare for gjentakelse.

Kjøpte rødsprit

Det var et skoavtrykk som knytted siktede til et av brannåstedene. Senere i februar kom det også frem at mannen skal ha kjøpt kondensfjerner før brannen i Hoeggen kirke og rødsprit før bilbrannen på Ranheim natt til 30. desember.

Politiet er nesten ferdig med etterforskningen, og venter nå på rapport fra psykiatrisk sakkyndig og brannsakkyndige. Sør-Trøndelag politidistrikt ba om åtte uker varetektsfengsling for mannen, men retten mente at det vil være et uforholdsmessig stort inngrep. Mannen ble derfor varetektsfengslet i fire nye uker.

Da det brant på Risvollan samme natt som på Sunnland skole, ble elleve personer sendt til sykehus. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Brannen ved Dreams Showbar i februar skjedde kort tid før mannen ble pågrepet og siktet. Foto: VEGARD EGGEN