Politiet brukte sitt pansrede kjøretøy i søket etter gjerningsmannen. Foto: Jonas Bjørkli

Det ble natt til mandag igangsatt et større søk i området Lademoen/Rosendal i Trondheim etter at politiet fikk flere meldinger om avfyrte skudd i området Gisle Johnsons veg. Politi med ett- og tohåndsvåpen søkte i området etter at meldingene kom inn.

Den første meldingen er loggført hos politiet klokken 02.38.

Ingen skal være skadd, men politiet har funnet flere tomhylser. Gjerningspersonen beskrives som 190 centimeter høy. Han skal ha mørkt, kort hår og være ikledd en militær jakke.

To ble innbrakt

Tidlig mandag morgen ble to personer innbrakt av politiet. De skal ha hatt klær som stemmer med beskrivelsen, men ifølge operasjonsleder Leif Berglund er begge to dimittert.

Det vil si at politiet foreløpig ikke har pågrepet noen for skytingen. Det er heller ikke funnet noe våpen.

Politiet har ikke fått flere meldinger om gjerningspersonen og det aktive søket er avsluttet.

- Det er opprettet sak og saken vil bli etterforsket utover dagen. Vi avventer etterforskningen for å vurdere om det eventuelt skal gjøres operative tiltak. Slik situasjonen er nå mener vi det er trygt for publikum, sier Berglund til adressa.no.

Flere vitner

Politiet har vært i kontakt med flere vitner som enten har sett mannen eller hørt skuddene. Noen av vitnene er hentet inn for avhør.

Vedkommende ble natt til mandag observert i drift i området Rosendal. Politiet ønsker kontakt med personer som kan ha opplysninger.

- Flere personer skal ha observert mannen, og det skal ha blitt avfyrt skudd flere steder, sier operasjonsleder Tore Kyllo. Han ønsker ikke å gå ut med antall skudd.

Innsatsleder Geir Arne Sjøhagen opplyser til adressa.no at vitner skal ha sett en mann med det som kan ha vært en pistol. På ett av stedene det er avfyrt skudd er det funnet flere tomhylser. Funnene tyder på at det er brukt øvingsammunisjon. Ifølge operasjonssentralen er det også funnet en hel patron.

Hørte du skytingen eller så gjerningsmannen? Kontakt oss på webred@adresseavisen.no eller telefon 07200.

Vitner: - Hørte to skudd

Adressa.no har snakket med tre personer som bor i et hus kloss ved der skuddene ble avfyrt. De lå og sov da de våknet av skuddene.

- Vi hørte to skudd, og tomhylsene ble funnet rett utenfor huset her, sier det ene vitnet.

De fikk også øye på gjerningspersonen og varslet politiet. De er tydelig oppskaket etter hendelsen rett utenfor stue- og soveromsvinduet.

- Vi er litt skremt, sier et av vitnene.

Det er tett bebyggelse på stedet. Politiet har avhørt flere vitner i omkringliggende boliger som har hørt skuddene.

Søkte etter skadde

Etter at meldingene kom inn ble det både søkt etter gjerningsperson og eventuelt skadde. Politiet mottok ikke noen meldinger om skadde personer, men ønsket å sjekke områdene nøye.

- Vi har ikke funnet noen som er skadd, sier både operasjonsleder Tore Kyllo og innsatsleder Geir Arne Sjøhagen.

Det ikke klart hva mannen har siktet på eller skutt etter.

En rekke politipatruljer var involvert i aksjonen på Rosendal og Lademoen. Foto: Jonas Bjørkli
Flere politienheter søker i området etter gjerningsmannen. Foto: Joakim Slettebak Wangen
En ambulanse sto klar ved bensinstasjonen på Rosendal i forbindelse med aksjonen. Foto: Joakim Slettebak Wangen