Det ble natt til mandag igangsatt et større søk i området Lademoen/Rosendal i Trondheim etter at politiet fikk flere meldinger om avfyrte skudd i området ved Gisle Johnsons veg.

- Vi skal ha inn flere vitner som skal avgi forklaring, og vi vil også be noen om å gjennomføre en fotokonfrontasjon, forteller krimvaktleder Are Løw-Owesen ved Sentrum politistasjon.

Det er fremdeles ingen som er pågrepet i saken.

Flere vitner

Gjerningspersonen beskrives som 190 centimeter høy. Han skal ha mørkt, kort hår og være ikledd en militær jakke.

- Vi har et fotoregister, og vi vil gjøre et utvalg av bildene, og så arrangere en fotokonfrontasjon. Vitnene får mulighet til å se gjennom 10-12 bilder for å se om de kjenner igjen noen, sier han.

Foreløpig har ikke politiet noen konkrete navn på blokka, men det er en del vitner i saken som har gitt beskrivelser av den mistenkte. Det er også funnet flere tomhylser ved hjelp av politihund.

Vet ikke årsaken

- Vi vet ikke bakgrunnen for de avfyrte skuddene. Det er uvisst om det var et skarpt våpen eller startpistol. Det er vanskelig å kommentere saken før vi vet mer. Men det er en uvanlig hendelse i Trondheim, sier Løw-Owesen.

Etter at meldingene kom inn ble det både søkt etter gjerningsperson og eventuelt skadde. Politiet mottok ikke noen meldinger om skadde personer, men ønsket å sjekke områdene nøye.

En rekke politipatruljer var involvert i aksjonen på Rosendal og Lademoen. Foto: Jonas Bjørkli
Flere politienheter søker i området etter gjerningsmannen. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Politiet brukte sitt pansrede kjøretøy i søket etter gjerningsmannen. Foto: Jonas Bjørkli