- Det er kjekt å stå her. Aller først vil jeg starte med å takke Alexander Søderlund, sa Mørseth, mens han viste frem en snapchat hvor det sto 2-0.

Meldingen var en av flere han fikk fra tidligere kolleger og venner i BT og Bergen tidlig i gårsdagens kamp mellom Stabæk og Rosenborg. Med en Søderlund i storform snudde Rosenborg kampen. Og etter 90 minutter var det Mørseth fra Stjørdal som lo sist.

Takket Blix

Klokka 07.00 i dag tidlig tok 34-åringen formelt over som sjefredaktør i Adresseavisen etter Arne Blix. Siden 19.mars har det vært kjent at han ville bli sjefredaktør, men det var først i dag tidlig han ledet det redaksjonelle morgenmøtet.

Foran cirka 50 personer takket han for det Blix hadde gjort.

- Arne har gjort en fantastisk innsats for huset, og etterlater seg mye som jeg er glad for å ta over. Det er masse utfordringer i mediebransjen, men dette er et veldrevet sted. Et eksempel på det er saken om gutten med selbulua. Det er en av de sakene som har gjort mest inntrykk på meg i år. Saken er et bevis på at journalistikken har en viktig rolle. Ingen andre saker har gjort det så tydelig at det som skjer andre steder i verden kommer rett hjem i bakgården vår, sa han.

Bli kjent med avisen og byen

Mørseth påpekte at han de to neste månedene vil «lytte, lære, forstå – så gjøre». Han etterspurte mest mulig innspill fra sine nye medarbeidere, og ikke minst vil han bruke tid på å lære og kjenne kulturen i avisen og byen de neste månedene.

- Jeg har selvfølgelig tenkt på hva vi må gjøre, men jeg vil bruke mer tid før jeg sier noe mer om det. Men samfunnsoppdraget ligger i bunn for alt vi gjør, og vår rolle er å sørge for at leserne tar aktive valg i samfunnet vi lever i, sa han.

Dermed var han også sparsommelig med delingen av de store tankene og vyene han har om fremtiden. Men noe var han klar på:

  • En tydelig stemme fra Trøndelag. - Adresseavisen skal dyrke meningsjournalistikken.

  • Digitalisering. - Ressurser må flyttes digitalt.

  • Prioritering. - Vi kan ikke gjøre alt om vi skal bli best.

- Det er ikke antall ord vi skriver om dagen som er viktig, men de viktigste sakene, sa han.

Nærhet til leseren

I løpet av sommeren flytter som kjent Adresseavisen fra Heimdal til sentrum. Mørseth, som selv kommer fra en sentrumsredaksjon i BT, mener det vil sørge for at Adresseavisen får en enda større bevissthet hos folk, og ikke minst at det blir lettere å stikke innom for leserne.

- Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sa Mørseth før han hastet videre til det som er starten på en ny æra for mannen som er født og oppvokst i Stjørdal i Nord-Trøndelag.

Siden 2001 har han jobbet i Bergens Tidende, hvor han har vært økonomijournalist, nyhetsleder for kulturredaksjonen og nyhetsredaksjonen, nyhetsredaktør, utviklingsredaktør og digitalsjef og produktdirektør i avisa.

Kinesisk og økonomi

34-åringen startet sin journalistiske karriere som 14-åring i Stjørdalens Blad. Han jobbet også i ung alder for Forsvarets Forum.

Mørseth har en økonomiutdannelse fra Norges Handelshøyskole og Copenhagen Business School. I tillegg har han studier i kinesisk språk og samfunn, og sammenlignende politikk fra universitetene i Oslo og Bergen.

Fra 2003 til 2005 var Mørseth engelsklærer ved en høyskole tilknyttet Nanchang-universitetet i Kina. Han er utnevnt til gjesteprofessor ved høyskolen.