11. august velger hun i stedet å holde hilsningstalen til de nye studentene ved Universitetet i Bergen ved immatrikuleringen der.

NTNU lokket med markering av et historisk år med både fusjon og nobelpris, men statsministeren lot seg ikke friste, skriver Universitetsavisa.

Norges største universitet

Neste studieår blir NTNU Norges største universitet gjennom fusjonen med høgskolene i Sør-Trøndelag, Ålesund og Gjøvik. Etter studiestarten sist august har May-Britt og Edvard Moser ved NTNU fått nobelprisen i medisin, og fusjonsvedtakene er gjort.

NTNU-rektor Gunnar Bovim forteller at han i en samtale med Solberg under et tidligere besøk ved NTNU, sa at hun burde delta på immatrikuleringen, og at hun da svarte at det ville hun gjerne.

- Det førte til at vi sendte en formell invitasjon, noe hun avslo på grunn av andre planer den dagen, sier Bovim

Kunnskapsministeren kommer

– Vi har fått en klar tilbakemelding om at hun gjerne ville, og har stor forståelse for at hun ikke finner tid til å delta, sier rektor Gunnar Bovim. I stedet har han håp om at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommer til Trondheim i august for å tale til 7000 ferske studenter under immatrikuleringsseremonien.

– De har vært overtydelige på at politisk ledelse i regjeringen kommer til å være til stede. De er heldige som invitasjon. Det er en fantastisk dag, sier Bovim.

Midt i valgkampen

Politisk rådgiver Rolf Erik Tveten ved statsministerens kontor sier at statsministeren er veldig opptatt av NTNU selv om hun velger å delta på åpningsseremonien i Bergen.

– Immatrikuleringen er midt i valgkampen. Statsministeren er på kontinuerlig reise i august og september, sier Tveten. Han bekrefter at kunnskapsministeren kommer til Trondheim på immatrikuleringsdagen.

LES OGSÅ: Krever mye hardt arbeid

I fjor var det europaminister Vidar Helgesen som holdt hilsningstalen.

– Det er vanskelig å komme inn på NTNU, men nesten like vanskelig å komme ut, sa rektor Gunnar Bovim i sin tale ved immatrikuleringen i fjor. Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665