- Jeg synes navnet er tullete rett og slett. Beste ordet er latterlig. Tenk om det blir en alvorlig ulykke på brua, og politiet må si at det har vært en ulykke på Trønderbrura. Hva tenker folk da? Det går ikke an, sier Thorvald A. Nakstad til adressa.no.

Han sitter i navnekomiteen i Byåsen Historielag, som mildt sagt ikke liker brunavnet som ble stemt frem av Adresseavisens lesere i april.

- Det virker som om noen har hatt det artig over en flaske konjakk og sendt inn navneforslaget, sier Nakstad.

- Bør knyttes til stedet

Byåsen Historielag mener at et brunavn bør ha en tilknytning til området brua er i. Og gjerne ha en historisk sammenheng.

- Nydalen brukes fremdeles om området, og går blant annet igjen i navnet på en tidligere mølle som lå like nord for den planlagte brua. Derfor vil vi at brua skal hete Nydal bru eller Nydalsbrua, sier han, og legger til at Bjørndalsbrua, Sluppenbrua og Elgeseter bru er eksempler på gode brunavn.

- Vi kommer til å gå i demonstrasjonstog om brua får navnet Trønderbrura. Ja, jeg er engasjert i denne saken, ler Nakstad.

Avgjøres tirsdag

Også rådmannen i Trondheim er skeptisk til Trønderbrura, og har anmodet Statens vegvesen om å ta i bruk Nydalsbrua som navn på det nye bruanlegget.

Tirsdag i neste uke skal rådmannens forslag behandles av Kultur- idrett- og friluftskomiteen, som alltid behandler veinavn og brunavn i Trondheim kommune.

- Vi har ikke hatt denne navnesaken på kartet hittil, og komiteen har derfor ikke noen mening om navnet enda. Om vi er enig eller uenig med rådmannens forslag skal behandles på tirsdag, sier leder i komiteen, Erling Moe (V).

Han understreker at alle innspill i prosessen blir vektlagt, både stemmene fra navnekonkurransen og innspill fra byens historielag.

- Men det blir en politisk vurdering til sjuende og sist, sier Moe.

- Spenstig navn

Strinda Historielag ga i motsetning til Byåsen historielag sin godkjenning på navnet Trønderbrura.

- Den kunne sikkert ha blitt kalt Nye Sluppen bru eller lignende, men vi synes Trønderbrura er veldig spenstig. Mange av de navnene vi har ellers er så trauste. Brua blir veldig flott, og den blir nesten som en illusjon av en brud med slep og slør, sier Solveig Solem i Strinda Historielag.

Hun synes imidlertid navneforslaget Nydalsbrua også er passende.

- Det er et godt forslag, og i alle fall geografisk riktig, sier Solem.

Statens vegvesen og trondheimsguide Trine Søraa (t.h.) har utgjort juryen som har bestemt at Trønderbrura skal være navnet på den nye brua på Sluppen. Fra venstre: planprosjektleder Terje Simonsen i Statens vegvesen, kommunikasjonsrådgiver Emilie Gynnild i Statens vegvesen, prosjektleder Almar Aronsen i Statens vegvesen og landskapsarkitekt Stine Ruud i Statens vegvesen. Foto: Morten Antonsen
Slik fordelte stemmene fra leserne seg i avstemningen over hva brua skulle hete. Foto: Skjermdump fra adressa.no