Også i år har interessen for Topp 7 vært stor. Hele 3170 personer la ut på tur fra Trondheim Spektrum klokken åtte søndag morgen. Mange hadde meldt seg på den lengste ruta, med syv topper på 33 kilometer.

– Det ser ut til at alt har gått bra. Vi regner med at de siste deltakerne kommer i mål klokken 19 i kveld. Her er ikke poenget å komme først i mål, men å kose seg ute, sier informasjons- og markedssjef, Jonny Remmereit i Trondhjems Turistforening til Adresseavisen i 17-tiden.

Spreke 10-åringer

Deltakere i alle aldre har gått topptur.

– Barnefamilier, ungdommer og voksne. Blant barnefamiliene var det flest med barn i alderen 10 år og oppover, sier Remmereit.

Selv om man kan velge kortere varianter enn Topp 7, er turen en strabasiøs tur for de fleste, uansett alder.

– Alder sier ingen ting om hvor sprek du er. Jeg var selv ute i terrenget. Der så jeg enkelte 30-åringer slite, mens enkelte tiåringer hoppet av gårde, sier Jonny Remmereit.

Motsatt retning

Arrangøren gjorde i år enkelte justeringer av løypetraseene. Blant annet gikk turen i motsatt retning fra tidligere år. Før var første topp Våttakammen. I år var første topp Lille Gråkallen, og siste topp Våttakammen.

Årsaken var å redusere kødannelser, samt å gi deltakerne en finere turopplevelse.

– Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært at i år var køene helt borte, sier Remmereit.

I tillegg valgte arrangøren å legge den lengste løypevarianten til Elgsethytta, i stedet for til Storheia.

– Dette er gjort for å unngå slitasje på de mest sårbare partiene i terrenget. Det har som kjent kommet store mengder nedbør i det siste, så terrenget er mettet med fuktighet, sier han.

Evaluering

Om løypa kommer til å bli lik til neste år, er for tidlig å si.

– Nå skal vi evaluere årets tur grundig. Vi jobber for å få til en best mulig tur for alle. Det var flere som savnet Storheia, nettopp fordi dette er den høyeste toppen i Trondheim. Samtidig hadde de fleste forståelse for at vi i år valgte å legge om, på grunn av fuktigheten i terrenget, sier Remmereit.