Da andre adrenalinsøkere hoppet i fallskjerm over Kristiansten festning i Trondheim i helga skulle han egentlig bare se på. Men så...

- Men så blir man litt ivrig av å se på. Så jeg tok ut nytt sertifikat og ble med på det siste hoppet lørdag, sier Veie-Rosvoll, som er medlem av og sitter i styret i NTNU fallskjermklubb.

SE VIDEO: Se Christophers luftige frieri

Nytt profilbilde

Han har drevet med fallskjermhopping i fem år, men aldri før hoppet over Festningen. Det som kreves for et selvstendig hopp her, er 200 fallskjermhopp og c-lisens på cv-en. Veie-Rosvoll hadde passert 200 hopp, og han fikset lisensen på dagen.

- Det var helt spektakulært. Vi løser gjerne ut skjermen høyere oppe når vi hopper over byen, slik at vi kan nyte utsikten og leke oss litt. Det var fantastisk å se byen fra en ukjent vinkel, sier han.

Søndag tok han nok et hopp, men ikke bare for spenningens skyld denne gangen.

SE VIDEO: Robert måtte hoppe i fallskjerm under utdrikningslaget sitt

- Formålet med hoppet var å få nytt profilbilde på Facebook, ler Veie-Rosvoll, som fikk medhopper Runar Hemminghytt til å ta bilde rett etter de hoppet. Fotografen fikk for øvrig foreviget foten sin i bildet.

- Jeg «divet» først, så kom han etter. Og vi klarte å oppnå det vi skulle. Et fantastisk profilbilde, sier Veie-Rosvoll, som har fått mange tilbakemeldinger etter at han la ut bildet på Facebook, som planlagt.

- Responsen tok helt av, og det er bare artig.

Flere hopper

Det er bare fra slutten av mai til slutten av juni at det hoppes i fallskjerm over Festningen i Trondheim. Resten av året pleier NTNU fallskjermklubb å hoppe i Oppdal.

Veie-Rosvoll forteller at det har vært en oppgang i interessen for fallskjermhopping de siste to årene.

- Spesielt populært er det å gi bort tandemkurs i utdrikningslag, bursdager og på runddager. Det er også mange som har lyst til å hoppe fallskjerm alene, men som ikke tør. Da er det enklere å gå for tandem.

Han opplyser at de fleste kan melde seg på tandemkurs, men at det er noen restriksjoner i forhold til alder, vekt og helse.

Fallskjermboogie

Grunnen til at det ikke hoppes over Trondheim i juli er at alle hopperne da er på fallskjermboogie i Oppdal.

- Vi har leid inn storfly fra Italia som har plass til ti hoppere, og da kommer vi til å være på Oppdal og hoppe hver dag i to uker. Vi har allerede booket over 50 tandemhopp, og det er fortsatt ledige plasser, sier Veie-Rosvoll.

- Formålet var å få nytt profilbilde på Facebook, sier Bernt Veie-Rosvoll om fallskjermhoppet over Trondheim. Foto: Runar Hemminghytt