Natt til fredag holdt Statens vegvesen en kontroll ved vekstasjonen på Sandmoen. Der stoppet de det hadde kapasitet til av kjøretøy, og da semitraileren du ser på bildet over valgte å kjøre rett forbi kontrollen ringte varselbjellene hos kontrollørene.

- God grunn

- Det er viktig for oss å innhente og kontrollere de som forsøker å unndra seg kontroll. Her så vi jo at det var en veldig god grunn til at han prøvde å stikke av, sier fagleder for utekontroll Jan Ivar Moen.

Ved kontroll av semitraileren viste det seg nemlig at han ikke hadde sjåførkort i fartsskriveren. Da kontrollørene sjekket mer fant de ut at sjåføren hadde kjørt periodevis uten dette kortet omtrent hver dag de siste to ukene.

Alvorlige brudd

- Det er tydelig at det er bevisst gjort slik at han skal kunne kjøre mer enn tillatt og hvile mindre enn pålagt. Det er et brudd vi ser alvorlig på, sier Moen.

Saken vil bli anmeldt til politiet, og Moen håper sjåføren får en reaksjon fra dem. Det ble også utstedt mangellapp både på trekkvogn og henger på grunn av dårlige bremser.