Inne i boden der den tiltalte 19-åringen har forklart at han startet Kieglekroa-brannen natt til 5. desember i fjor fant politiet det de mener er restene av to propanflasker. Ved siden av flaskene lå restene av det de mener var en fakkelboks.

Det ble også funnet restene av en spade.

Den tiltalte 19-åringen har selv opplyst at han hentet en fakkelboks for å tenne seg en joint, før han tente på noe annet i boden.

- Brannvesenet har opplyst til oss at de opplevde brannen som intens da de kom frem. Det kan skyldes propan, forklarte politibetjent Frode Reiten i tingretten.

Sjekket sikkerhetsventiler

Hans ansvar i etterforskningen av Kieglekroa-brannen har vært å avdekke årsaken til brannen.

Om ventilene på propanflaskene hadde blitt åpnet fysisk kunne han ikke gi svar på. Han kunne heller ikke gi svar på om det faktisk var propan på flaskene.

Politiet har også forsøkt å avdekke om sikkerhetsventilene som de fant på toppen av flaskene hadde åpnet seg. Det ville de gjort om det var gass på flaskene. Sikkerhetsventilene åpner seg ved høy varme fordi det oppstår høyt trykk i propanflaskene. Av sikkerhetsgrunner åpner derfor ventilene seg for å slippe ut propangass.

- Vi sendte ventilene som var på toppen av propanflaskene til Kripos, men vi har ikke fått svar, fortalte Reiten i retten.

La frem Snapchat-bilder

Politibetjenten viste også frem stillbilder fra filmene den tiltalte har sendt på Snapchat. I et av bildene kan man se det som ligner propanflasker. Man kan også se det som kan ligne på kvister.

- Jeg har sagt i avhør at jeg husker det var noe høyball-lignende i boden, noe som ligner på strå, sa tiltalte etter han ble konfrontert med hva det kunne være.

I et av stillbildene, som er hentet ut fra en Snapchat-film som er tatt etter brannen startet, kan man også se to lys på hver side av døren til Kieglekroa.

- Det kan være at fakkelboksene ved inngangen fortsatt står i brann, eller at holderne til fakkelboksene reflekterer en annen lyskilde, men fakkelboksene er svarte, påpekte Reiten.

Så tiltalte med flagg

Et av de to vitnene som var i retten i går fortalte at han så tiltalte gå med det som kan være et brennende flagg, før han senere kom tilbake og hentet fakkelboksen utenfor inngangen.

Etter flagget var tent sto fortsatt fakkelboksene utenfor utestedet i brann, ifølge vitnet.

- Etter det så jeg tiltalte hente en fakkelboks med å bruke en spade, sa vitnet.

Kan ha tilført materiale

Av stillbilder fra Snapchat-bildene som ble lagt frem i retten kan det også se ut til at det er tilført materiale over flammene etter brannen ble påsatt.

Det kan blant annet se ut til at en barstol har blitt lagt over flammene etter den ble påsatt.

Disse to gjenstandene ble funnet ved arnestedet til Kieglekroa-brannen. Politiet er usikre på om de inneholdt propan. Foto: Politiet