39-åringen fra Trondheim ble varetektsfengslet for to uker siden, siktet etter straffelovens paragraf 204a. Paragrafen omhandler blant annet besittelse og deling av overgrepsbilder. Han har i de to ukene måttet sitte i full isolasjon.

Ifølge kjennelsen fra varetektsfengslingen for to uker siden skal 39-åringen blant annet drevet noe chattevirksomhet. Ifølge kjennelsen hevdet 39-åringen at det må ha vært en venninne av han som må ha utført chattingen.

Bekrefter løslatelse

39-åringen har hele tiden nektet straffskyld. 39-åringens forsvarer, Torfinn Svanem, bekrefter at klientens hans blir løslatt.

- Det ligger i sakens natur at det ikke er fare for bevisforspillelse mer. Fra vårt ståsted er det ikke overraskende at han blir løslatt. Han har nektet straffskyld etter siktelsen og mener han ikke har gjort noe straffbart, sier Svanem.

I tillegg til chattelogg ble bilder lagt frem da han ble varetektsfengslet for to uker siden, ifølge kjennelsen fra tingretten.

Bildene som ble lagt frem beskrives til ikke å være av den groveste eller mest nedverdigende art i kjennelsen.

Knyttes ikke til andre siktede

39-åringen har av politiet blitt omtalt til å være blant de siktede av det de omtaler som den største overgrepsbilde-saken i Sør-Trøndelag noensinne.

Men politiet har opplyst at saken mot 39-åringen har utspring fra et annet politidistrikt og at han ikke kan knyttes til andre siktede i dette sakskomplekset.

To av de som ble varetektsfengslet i dette sakskomplekset for to uker fremstilles på nytt til forlenget varetekt i dag. I tillegg fremstilles en 34-åring, som ble pågrepet av politiet i går, siktet for tilsvarende forbrytelser.

Grunnlaget for at politiet vil varetektsfengsle disse tre er at de vurderer at det er bevisforspillelsesfare.