Trondheim har vært en av de verste byene når det kommer til hærverk av busskur. Nylig ble dette busskuret på Tiller knust.

Men Clear Channel, som drifter alle busskurene i Trondheim, har den siste tiden fått få henvendelser om skader på deres busskur.

Les også: - Dette så trist ut

Lite hærverk

Skadeprosenten har de siste tre årene ligget på mellom 3-6 prosent av totalt antall glass i leskur, og frittstående reklamebærere.

- Da vi etablerte bymøbler for cirka 15 år siden var skadeomfanget høyt de første 2-3 årene. Men løpende vask og vedlikehold av våre busskur fører over tid til lite hærverk da innbyggerne i større grad setter pris på rene og vedlikeholdte bymøbler, sier Roar Horn, forretningsutvikler i Clear Channel.

450 for nytt busskur

Clear Channel har faste ansatte som løpende utbedrer skader som rapporteres inn til dem, eller oppdages på stedet av servicefolk som daglig har vedlikeholdsrutiner de følger.

- Det koster cirka 450 kroner å fikse et busskur, sier Horn.

Les også: Hærverk på busskur ved E6

Enkelte områder er mer utsatt

Kommunikasjons- og markedssjef i AtB Grethe Opsal, sier at det dessverre knuses ganske mange busskur i Trondheim, og at enkelte områder er mer utsatt enn andre. En periode var det mye hærverk på Byåsen, mens den siste tiden har vært mer på Ranheim.

- Knuste busskur er uheldig både for kundene, og av hensyn til kostnadene knyttet til vedlikeholdet. Men det er veldig positivt at statistikken i Trondheim har gått ned.

Les også: - Kjører forbi og skyter på busskur