Anders Bang Danielsen har jobbet i politiet i nesten 40 år, og har de siste årene blitt rikskjendis gjennom TV-programmet «Nattpatruljen» på TVNorge.

Natt til mandag hadde han sin siste nattevakt i Trondheim som innsatsleder ved vakt- og beredskap.

- Det er vemodig, jeg er både trist og rørt inni meg. Jeg visste dagen kom, men den kom litt brått på likevel. Men nå må jeg slutte, jeg har allerede gått fire måneder etter fylte 60 år, sier Bang Danielsen til adressa.no.

- Jeg er utrolig glad for den gode responsen vi har fått, både på gata og gjennom sosiale medier. Det har betydd veldig mye. Takker folk for det, altså, fortsetter han.

Les også: Kristian søkte Politihøyskolen etter å ha sett på «Nattpatruljen»

Kake og skrytehistorier

Klokken 5 mandag morgen ble det kake, is, peanøtter og kaffe for å markere Bang Danielsens siste arbeidsdag i uniform. Til stede var makker Olav Skarsem og resten av vaktlaget.

- Det ble sagt noen velvalgte ord, og så fortalte Anders historier fra sine glansdager, skrytehistoriene som vi kaller dem. Vi kan ikke kvalitetssjekke historiene siden de er fra 80-tallet. Da jobbet ingen av oss andre i politiet, sier Skarsem.

Han ler, men sier samtidig at han kommer til å savne makkeren.

- Anders har tatt stor plass på vaktlaget med sitt vesen og humor. Han er en person som bryr seg om andre, uansett om det er tungt belastede kriminelle eller byens rikeste. Han er rettferdig, og har stor empati og omtanke for andre. Han driter i statistikk og måltall, men ønsker å oppnå resultater ved å være grundig og rettferdig, sier Skarsem.

- Det blir store sko å fylle for din fremtidige makker?

- Ja, det blir det. Men det er mange bra folk på vaktlaget og i politiet, så det går nok bra. Men det er ingen som er som Anders. Det er trist å tenke på at jeg ikke skal kjøre med ham mer, understreker Skarsem.

Festen tok av

TV-seerne har fulgt vaktlaget gjennom utallige netter de siste årene. En episode innsatslederen husker godt er da de rykket ut til en fest som hadde tatt litt vel av i Trondheim.

- Da vi kom dit var festdeltakerne på tur ut og festen begynte å roe seg, men da vi kom snudde alle og ville inn på festen igjen. I femte etasje. Normalt blir det ro når politiet kommer, men denne gangen tok festen av igjen. Det var moro, sier Bang Danielsen og understreker at moroa bare varte i fem minutter ekstra.

Han kommer til å savne disse møtene med folk, og det å være med på å skape fokus rundt politiets arbeid. For tilbakemeldingene har vært mange etter at de ble en del av Nattpatruljen på TVNorge.

- Det ble mye større publisitet rundt programmet enn vi hadde forventet, men det har vært bare positivt. Jeg tror folk har fått et annet syn på politiets hverdag ved å se Nattpatruljen. Kjente kriminelle har kommet bort, tatt meg i hånda og takket meg for den jobben vi gjør. Det blir rart å ikke være en del av det lenger, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Nye arbeidsoppgaver

Helt ferdig i politiet er 60-åringen imidlertid ikke. Bang Danielsen gjør et aldri så lite comeback til høsten. Fra 1. september skal han jobbe mer administrativt i politiet.

- Jeg begynner igjen på pensjonistvilkår med begrenset politimyndighet. Da skal jeg bistå på forskjellige måter i politiet. Det blir ikke i uniform, men jeg håper at jeg får muligheten til å møte folk på gata igjen, sier Bang Danielsen.

- Det er ingen som er som Anders, sier makker Olav Skarsem. Foto: TVNorge