38-åringen fra Trondheim har sittet tre uker isolert i varetekt, med brev- og besøksforbud.

Han ble først varetektsfengslet for to uker siden. Senere ble fengslingen forlenget med én uke i Sør-Trøndelag tingrett. I dag er siste dag i varetektsperioden.

- Personen blir løslatt i løpet av dagen, opplyser politiadvokat Heidi Melø ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Advokat Erik Fjeld, som representerer 38-åringen mens hans kollega Frode Wisth er på ferie, var sist i kontakt med klienten tirsdag.

- Jeg var i kontakt med politiet og min klient for to dager siden. For to dager siden fikk jeg beskjed fra politiet om at de antageligvis ikke ville refengsle, med mindre de fant noe i beslagene de har gjort som medførte at de fant grunnlag til noe annet. Etter dette har jeg ikke hørt mer fra politiet, sier advokat Fjeld.

Erkjenner straffskyld

38-åringen er blant de åtte som er siktet i overgrepsbilde-saken, som omtales som den største i Sør-Trøndelag noensinne.

Trondheimsmannen er siktet etter straffelovens paragraf 204a, som omhandler materiale som viser overgrep mot barn eller en seksualisert framstilling. Både produksjon, anskaffelse og overlevering til andre rammes av lovbestemmelsen.

Han er erkjent straffskyld.

Les flere saker om overgrepsbilde-saken her.

Kontaktet Tromsø-kvinne

Da 38-åringen ble fremstilt for forlenget varetekt for en uke tilbake kom det frem under fengslingsmøtet at 38-åringen skal ha vært i kontakt med en Tromsø-kvinne. Han skal ha spurt kvinnen om å få møte hennes yngste barn.

Politiet har ingen mistanke om at mannen skal ha forgrepet seg på dette barnet.

I forbindelse med etterforskningen mot mannen har politiet blant annet gjort beslag i Tromsø og Namsos. Disse beslagene har blitt gjennomgått denne uken.

Det har foreløpig ikke lyktes adressa.no å få en kommentar fra politiadvokat Heidi Melø i forbindelse med løslatelsen.